Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!


ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  • Οι αιμορροΐδες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα υγείας που παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο κατά την αφόδευση στους πάσχοντες…
    Σύμφωνα με έρευνες το 75% των ανθρώπων έχουν ή είχαν αιμορροΐδες, για κάποια περίοδο της ζωής τους. Το γεγονός αυτό καθιστά την ανακούφιση της κατάστασης αυτής ένα σοβαρό πρόβλημαproblima-me-aimmorroides-protes-bohueies-spiti
    Μάθετε πώς μπορείτε στο σπίτι σας να απαλύνετε την φλεγμονή των αιμορροΐδων και να βοηθήσετε στην θεραπεία τους, με 6 απλούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.
    1. Θεραπεία με νερό: Το νερό μπορεί να καταπραΰνει την φλεγμονή και να απαλύνει την φαγούρα από τις επώδυνες αιμορροΐδες. Θα ανακουφιστείτε εάν κάνετε κομπρέσες με μαλακό πανί, σε κρύο νερό για 10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα.
    2. Ξεχάστε το χαρτί υγείας: Αντικαταστήστε το χαρτί υγείας με μια μαλακή πετσέτα, αφού πριν έχετε καθαριστεί με κρύο νερό και σαπούνι. Για να δείτε βελτίωση είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την συγκεκριμένη μέθοδο κάθε φορά που επισκέπτεστε την τουαλέτα.
    3. Αυξήστε τη κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας: Η διατροφή που είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες, οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και κατά συνέπεια σε πόνο και αιμάτωση κατά την αφόδευση. Προσθέστε καθημερινά στην διατροφή σας περισσότερα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης και να εγκαταλείψτε τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και το ρύζι.
    4. Συμπεριλάβετε τροφές με προβιοτικά καθημερινά στην διατροφή σας: Με τις προβιοτικές τροφές ρυθμίζεται άριστα η ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου κάθε φορά που χρειάζεται να επισκεφτείτε την τουαλέτα. Επιπλέον οι προβιοτικές τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
    5. Πίνετε άφθονο νερό: Πίνοντας άφθονο νερό όχι μόνο μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση αιμορροΐδων, αλλά είναι και ένας βασικός παράγοντας ανακούφισης από τις ήδη υπάρχουσες. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και τα προβλήματα με τις αιμορροΐδες θα μειωθούν στο ελάχιστο.
    6. Ασκηθείτε: Συμπεριλάβετε ένα πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική εργασία. Εάν κάνετε καθιστική εργασία που δεν περιλαμβάνει κίνηση, εντάξτε στην καθημερινότητά σας ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου, ή εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος κάντε χαλαρό περπάτημα για μισή ώρα, ή jogging, ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Με την άσκηση διευκολύνετε την κινητικότητα του εντέρου και μειώνετε το πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

    ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

    Η λαική σοφία και η εμπειρική πρακτική, έχουν δείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι τα βότανα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, μπορού να να αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική θεραπεία για το πρόβλημα των αιμορροίδων (και όχι μόνο ασφαλώς).
    Η φυσική τους προέλευση δεν εξασφαλίζει όμως την απουσία παρενεργειών ιδιαίτερα αν γίνεται χρήση εσωτερική. Να συμβουλευτείτε πρώτα τη βοήθεια ειδικών, βοτανολόγων ή βοτανοθεραπευτών. Ασφαλώς δεν συγκρίνεται η ασφάλεια των βοτάνων συγκριτικά με των χημικών και συνθετικών φαρμάκων, παρ’ολαυτά χρειάζεται η δέουσα προσοχή.
    Σας παραθέτω στη συνέχεια μερικά από τα βότανα που έχουν δείξει ανακουφιστική και αποτελεσματική δράση στις αιμορροίδες:
    Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα)aimorroides-zoxadoxorto-farmako-gia-therapeia
    Είναι ειδικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να ληφθεί εσωτερικά
    ή εξωτερικά σαν πολύ αποτελεσματική αλοιφή. Είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται ένα στυπτικό.Το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Πλαντάγκο, την
    Καλέντουλα ή το Αγριμόνιο για την εσωτερική αγωγή των αιμορροΐδων. Παρασκευάζεται
    ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο
    και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.
    (Άρθρο του Φίλιππου Κουβάτσου-αναρτήθηκε στο RC Cafe )
    Βελανιδιά
    Χρησιμοποιούμε τον αποξηραμένο φλοιό από τα νεαρά κλαδιά.
    Βράζουμε για 10 λεπτά 1 κουτάλι της σούπας σε 1 λίτρο νερό και πλένουμε την ευαίσθητη περιοχή ( κάνουμε μπιντέ) ή βρέχουμε ένα κομμάτι βαμβάκι και την ταμπονάρουμε.
    Mαϊντανόςmaintanos-aimorroides
    Για να ανακουφίσετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό σε ένα ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε
    με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα. Tο ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε
    ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε χτυπήσει στο μπλέντερ.
    Τσουκνίδαaimorroida-botana
    Βράζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και πλένουμε την προβληματική περιοχή
    Φρέσκο κρεμμύδιaimorroides-fysika-metra
    Μπορείτε να βράσετε ένα κρεμμύδι φρέσκο μέχρι να μαλακώσει, να το κάνετε πολτό το και να διπλώσετε τον πολτό σε μια καθαρή γάζα ( ή λεπτό βαμβακερό ή λινό ύφασμα) .
    Tοποθετήστε το κατάπλασμα στην ευαίσθητη περιοχή και μείνετε ξαπλωμένοι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Oι δραστικές ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την έντονη διαστολή των αγγείων τοπικά.
    Xαμομήλιxamomhli-aimorroides-
    Yπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τους πόνους των αιμορροΐδων: το μπάνιο με χαμομήλι. Pίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού σε 1 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό μπάνιο.
  • Σε όλες τις περιπτώσεις εάν τα συμπτώματα πόνου και αίματος συνεχίζονται χωρίς καμία βελτίωση, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό υγείας (Γαστρεντερολόγο ή Χειρουργό), για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος
  • πηγη
  • byebyehemorrhoids.wordpress.com/
  • spitikomas.blogspot.gr/
  • διαβάστε επίσης 
    ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΣΟΥΝΙΑ
    ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ-ΑΛΛΕΡΓΙΑ-ΑΥΠΝΙΑ-ΑΦΡΕΣ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ-ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ
    ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου