Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ.... ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ,,,

ΑΠΟ http://www.thessnews.gr/

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας τιμήθηκε με το βραβείο «Ελένη Βλάχου»


THESSNEWS-DESK
Τιμιτική διάκριση για τον Θεσσαλονικιό δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα.
Η επιτροπή του βραβείου «Ελένη Βλάχου» του απένειμε τιμητική διάκριση ως αναγνώριση του συνολικού δημοσιογραφικού του έργου.

Παράλληλα το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017» έλαβε ο δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών" Κώστας Ζαφειρόπουλος καθώς  έπεισε μεταξύ άλλων για την αφοσίωσή του στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την επιμέλεια που διακρίνει τις έρευνές του, τη χρήση της γλώσσας και το εύρος των θεμάτων που καλύπτει.
Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» καθιερώθηκε το 2003 από την Πρεσβεία και απονέμεται από την επιτροπή ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, για την ιώβειο υπομονή που δείχνουν στην αφοσίωση για το επάγγελμά μου. Μα κυρίως, θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστώ στη μητέρα μου, που όταν πήγαινα να καλύψω πολέμους, της έλεγα συνέχεια ψέματα πως είμαι σε καφετέριες στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας.
Υπογράμμισε ότι η ανάγκη για την καλή, έγκυρη δημοσιογραφία και για τους παθιασμένους λειτουργούς της δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ όσο και αν αλλάξει η τεχνολογία τα δεδομένα του επαγγέλματος. Προέτρεψε μάλιστα τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον επαγγελματικό δρόμο να οπλιστούν με τη γνώση της ιστορίας, της λογοτεχνίας και της ποίησης γιατί, από μόνη της, η πρόσβαση στην πληροφορία δεν αρκεί. Η σωστή αξιολόγησή της προϋποθέτει αυτό το υπόβαθρο της καλλιέργειας, καθώς και τη σκληρή και συνεχή δουλειά. Κυρίως απαιτεί τη διάθεση να βγει κανείς στον δρόμο, να δει και να ακούσει με τα ίδια του τα μάτια ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου