Σάββατο 3 Ιουνίου 2017


Ανατριχιαστικό με Μητσοτάκη: Τι έκανε λίγες ώρες πριν πεθάνει «Έμπαιναν ένας ένας και αυτός τους…»


Τι έκανε τις τελευταίες ώρες πρινπεθάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;
Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε εχθές σε ηλικία 99 ετών.
Σε σημερινή ανάρτηση του ο ΒΗΜΑτοδότης περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Γράφει:

Είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (φωτογραφία) το τελευταίο διάστημα (ύστερα από μια αναπνευστική κρίση που έπαθε πριν από 15 ημέρες) καθηλωθεί στο κρεβάτι του.
Τον ταλαιπώρησε, βλέπετε, πολύ η κατάσταση της υγείας του, το πόδι του, η μέση του, το αναπνευστικό του σύστημα και φαινόταν τις τελευταίες ημέρες όταν κανείς τον συναντούσε ότι βρισκόταν σε διαδικασία αναχώρησης.
Αναχώρησης από τη ζωή. Το κατάλαβαν και οι συγγενείς του, και τις τελευταίες Κυριακές μαζεύονταν όλοι στο σπίτι του στη Γλυφάδα, για να βρίσκονται δίπλα του. Ετσι συνέβη και την Κυριακή.
Ηταν όλοι εκεί (πλην της κόρης του Αλεξάνδρας που απουσίαζε στο εξωτερικό), τα παιδιά, τα εγγόνια του, οι πάντες. Κάθονταν στο σαλόνι και ένας-ένας περνούσε από το προσκεφάλι του πρώην πρωθυπουργού.μιλήσει, όπως μου είπαν, απλώς κάπου-κάπου άνοιγε τα μάτια του και κοιτούσε. Και αναγνώριζε πρόσωπα, όπως αποδεικνύεται από ένα δειλό χαμόγελο που έσκαγε στα χείλη του, και μετά έπεφτε σε λήθαργο. Ούτε μια λέξη μπόρεσε να πει, βρισκόταν – και ήταν φανερό – σε αποδρομή από τη ζωή.
Οι συγγενείς του έμειναν έως αργά το απόγευμα. Ο Μητσοτάκης πέθανε στον ύπνο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ηταν 99 ετών ο πρώην πρωθυπουργός.
Είχε ο Μητσοτάκης προβλέψει τα πάντα. Την ακίνητη περιουσία είχε φροντίσει να τη μεταβιβάσει στα παιδιά και στα εγγόνια του. Πριν από επτά χρόνια είχε επιμεληθεί ακόμα και για τον τάφο του.
Σε μια βραχώδη περιοχή, έξω από τα Χανιά, στην περιοχή Αργουλιδές στο Ακρωτήρι, πολύ κοντά από τους τάφους των Βενιζέλων, εκεί αποφάσισε ότι θα ήταν η τελευταία του κατοικία, αυτού και της συζύγου του Μαρίκας.
Ετσι θα βρίσκονταν και στον θάνατο μαζί, σε μια προνομιακή περιοχή, γεμάτη ελιές, σε ένα χρυσοπράσινο περιβάλλον που μόνο το πέρασμα αδέσποτων κατσικιών διαταράσσει την ησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου