Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ...ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ.;.. ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΚΑΘΟΥΜΕ! Αλλά ρι να λέμε...ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΥΚΏΣΕΙΣ ...ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΥΡΛΑΊΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ! ...ελπιζουμε οτι τα αριστερα εγχώρια μπασταρδακια να το καταλαβουν...

Μνημείο υπέρ της ελληνικής λεγεώνας της Κριμαίας ιστορία της Ελληνικής Λεγεώνας

ΓΡΑΦΕΙ Ο 

    γραφεγιΑΡΤΕΜΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ HELLENIC MEDIA GROU ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΟΙ ΠΑΡΔΑΛΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΘΑΡΟΥΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ... Λησμονούν πως η ανθρωπότητα αυτή είναι δημιουργημα ΕΛΛΗΝΩΝ...

Το 1853 με την έναρξη του Κριμαϊκού πολέμου, εθελοντές Έλληνες από διάφορες περιοχές του ελληνισμού συγκρότησαν εθελοντικό τμήμα που αριθμούσε περί τους 1200 άνδρες. Το τμήμα αυτό ονομάστηκε Ελληνική Λεγεώνα του Αυτοκράτορα Νικόλαου Α΄ και μ’ αυτό το όνομα πέρασε στην ιστορία.
Στην πρώτη φάση του Κριμαϊκού Πολέμου, που εκτυλίχθηκε στις Ηγεμονίες του Δουνάβεως, το εθελοντικό αυτό ένοπλο τμήμα ήταν από τα πρώτα που συγκρούσθηκαν με τις αντίπαλες των Ρώσων δυνάμεις, των Οθωμανών και έλαβε μέρος στις μάχες του Σουλινά, του Ματσίν και του Τζιουρτζίου.
Όταν ο πόλεμος μετεφέρθη στη χερσόνησο της Κριμαίας η Λεγεώνα έφθασε στη Κριμαία και έλαβε μέρος στις μάχες της Ευπατορίας και της Τσόρναγια-ρέτσκα και στη συνέχεια είχε ενεργό ρόλο στην άμυνα της Σεβαστούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιορκίας της. 


Την Ελληνική Λεγεώνα αποτελούσε δύναμη περί των 1200 εθελοντών, που συμμετείχε στον πόλεμο ως αυθύπαρκτο ένοπλο τμήμα υπό τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση και έχοντας δικό της λάβαρο. Το καθ’ ένα από τα τέσσερα τάγματά της είχε τη δική της σφραγίδα και Έλληνες εθελοντές ως αξιωματικούς διοικητές.
Οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και άνδρες της διακρίθηκαν για την γενναιότητά τους. Τριάντα δύο άτομα τιμήθηκαν με τη διάκριση του ιππότη του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, του ανώτερου στρατιωτικού παράσημου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Εκ των 1200 της ενδόξου Ελληνικής Λεγεώνας περί τους 500 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και άνδρες έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι. Τα 135 ονόματα πεσόντων που διεσώθησαν απαθανατίζονται σε μία από τις ορειχάλκινες πλάκες του μνημείου. Τα ονόματα περί των 365 εκ των γενναίων αυτών εθελοντών δεν διεσώθησαν.
Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν τον Κριμαϊκό Πόλεμο, στη Σεβαστούπολη ανεγέρθησαν μνημεία υπέρ των πεσόντων Βρετανών, Γάλλων και Σαρδηνίων στρατιωτών. Αυτά κατεστράφησαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, όταν η Κριμαία απετέλεσε μέρος της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, στη Σεβαστούπολη ανιστορήθηκαν τα μνημεία αφιερωμένα στους πεσόντες Βρετανούς, Γάλλους και Σαρδηνίους στρατιώτες. Με αίτημα της τουρκικής κυβερνήσεως προς την ουκρανική ανεγέρθη μνημείο και για τους πεσόντες Οθωμανούς στρατιώτες. Την κατασκευή του χρηματοδότησε το τουρκικό κράτος.
Μετά τη λήξη του Κριμαϊκού πολέμου 1853-1856 ο Αριστείδης Χρυσοβέργης, ένας από τους αρχηγούς της Ελληνικής Λεγεώνας, υπέβαλε αίτημα προς ρωσικές αρχές για την ανέγερση μνημείου υπέρ των πεσόντων Ελλήνων εθελοντών. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε από τον ίδιο τον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Β΄ την 27η Αυγούστου 1865. Ωστόσο, το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε και το ζήτημα λησμονήθηκε.
Ανέκαθεν, η μνήμη των πεσόντων πολεμιστών ήταν και είναι ιερή, αυτή τιμάται στο πάτριο και στα ξένα εδάφη, τόσο από τους συμπατριώτες των πεσόντων, όσο και από τους ξένους, ανεξαρτήτως αν ήταν εχθροί ή σύμμαχοι. Μετά από 160 χρόνια η ελληνική ομογένεια της Ρωσίας και ο ρωσικός λαός εκπληρώνουν την ιερή υποχρέωση μνήμης και τιμής προς τους συμπατριώτες μας και ομόδοξούς τους, εθελοντές της Ελληνική Λεγεώνας η οποίοι γενναία πολέμησαν υπέρ της Ορθοδοξίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου