Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΛΙΓΗ ΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ...ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ! ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ!

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ελεύθεροι σκοπευτές και μυστικές υπηρεσίες για τον Ομπάμα  

15 ΝΟΕ 2016

Στην Ελλάδα φτάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτος σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ
θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Μέτρα ασφαλείας

Οι ελληνικές και οι αμερικανικές αρχές έχουν καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για την ασφαλή παραμονή του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα. Το σχέδιο ξεκινάει από τη θάλασσα και εκτείνεται από τη Βουλιαγμένη έως και το κέντρο της Αθήνας.
Από χθες το πρωί τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περιπολίες περίπου 4.500 αστυνομικών, ενώ στην Αθήνα έχουν φτάσει περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.
Άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού Προέδρου θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, ενώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών θα αποτελούν τον προπομπό στα 
σημεία επίσκεψης του κ. Ομπάμα.

Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του και οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ακόμη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό έχει έρθει κι ένα ελικόπτερο.

Το πρόγραμμα Ομπάμα στην Αθήνα

15 ΝΟΕ 2016

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αμερικανού 
Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, που αφορά τις αυριανές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί αύριο Τρίτη, 15 Νοεμβρίου και ώρα 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Τέλος, στις 19:30, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου