Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΚΙ 0ΜΩΣ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ,,,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ! ΙΙ ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ;



Αλ.

 Τσίπρας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών,,,,βασικα παραμυθια!!! 

Α..ρε  μαστορα... της πλακας!



Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην Κομοτηνή.
Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι
 μπροστά μας ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες. Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος
Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας.
Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί . Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.
Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τόνισε ότι η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θράκη, και εθνικός στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι να υπάρξει δραστική μείωση της ανεργίας.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα είναι το άθροισμα των σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά Περιφέρεια.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βούλησή του να επιστρέψει στη Θράκη για να συζητήσει και πάλι όλα τα προβλήματα που θέτουν οι φορείς της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός προέταξε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα για το επόμενο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ, όπως τόνισε, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι «η ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο, που θα αφορά ιδιαίτερα τις περιφέρειες της χώρας που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές από την κρίση αλλά και διαθέτουν, ταυτόχρονα, εθνική και αναπτυξιακή σημασία για τον τόπο».
«Θεωρώ ότι η Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Να αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή μετάβασης για την οικονομία, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και υπανάπτυξης, σε μία περίοδο που έχουν καταγραφεί θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και προβλέπονται πολύ θετικοί ρυθμοί για όλο το 2017.
«Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να ξεκινήσω την πρώτη περιοδεία σε περιφέρεια που πραγματοποιώ ως πρωθυπουργός από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ο σχεδιασμός που βάζει τη Θράκη στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας, δεν αφορά μία παράταξη και μία κυβέρνηση. Είναι εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Και σε αυτήν την προσπάθεια σάς θέλουμε και συνεργάτες», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους φορείς της περιοχής.
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τη Θράκη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Βαλκανικής, την ίδια ώρα που ο αγωγός φυσικού αερίου καθιστά τη χώρα μας ως ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό κόμβο. Επίσης, μίλησε για την σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, η οποία απασχόλησε, όπως είπε, τη συνάντησή του, στη Σόφια τον περασμένο Αύγουστο, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, όπου συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντησή τους γι’ αυτό το θέμα να γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των οδικών δικτύων και θα καταστήσει ταχύτερη και ευκολότερη την πρόσβαση στην περιοχή για τους ξένους επισκέπτες.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ΔΕΠΑ, σε συνεργασία με την ΠΑΜ-Θ, προχωρά στην επέκταση χρήσης φυσικού αερίου στις πόλεις της Θράκης, ενώ αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό IGB, ο οποίος θα είναι κάθετος στον αγωγό TAP και θα συνδέει την πόλη της Θράκης με τη Βουλγαρία, θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή και θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, παρουσίασε μία σειρά έργων, που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού της Περιφέρειας, προκειμένου να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της, που απορρέουν από τη γεωγραφική θέση της και το ανθρωπογενές περιβάλλον. Μεταξύ όσων ανέφερε ο κ. Μέτιος περιλαμβάνονται η κατασκευή νέας μεθοριακής γραμμής και μεθοριακού σταθμού στο Τελωνείο των Κήπων, για την προσέγγιση επισκεπτών από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, ως τμήμα του άξονα Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς, η κατασκευή πολιτιστικού σταθμού στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εξυπηρετεί τον ρόλο του ως διαμετακομιστικό κέντρο, η ολοκλήρωση υποδομών των λιμένων της Καβάλας, η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορευματικού λιμένα Καβάλας με τους Τοξότες, ο αυτοκινητόδρομος Δράμας-Καβάλας, ο κάθετος άξονας Ξάνθης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων και το μεγάλο έργο που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου.
Τέλος, ο περιφερειάρχης ζήτησε τη θέσπιση κριτηρίων στον αναπτυξιακό νόμο, που θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιφέρειάς ΑΜ-Θ για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη θωράκισής της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται λόγω της γεωγραφικής θέσης της, από γειτονικές χώρες με ευνοϊκότερα φορολογικά καθεστώτα, την παροχή καθεστώτος βίζας 72 ωρών από την Τουρκία και την άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, όπως και την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Ροδόπη.
Στη συνάντηση με τους φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης και ο υφυπουργός, Στέργιος Πιτσιόρλας, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ενώ παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, οι δήμαρχοι της περιοχής και οι εκπρόσωποι επιμελητηρίων, κοινωνικών οργανώσεων, συλλόγων και εργατικών κέντρων της ΠΑΜ-Θ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου