Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

ΤΡΑΓΙΚΟΣ απολογισμός! Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ που ΣΑΡΩΣΕ τη ΧΩΡΑ μέσα σε λίγες ΩΡΕΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

kakokairia-zakinthos
Έντονη νεροποντή ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, την τελευταία ώρα υπήρξαν πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων που έριξε η καταιγίδα, σε Καλλιθέα και Πειραιά, ενώ αρκετοί ήταν και οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες. Σφοδρή καταιγίδα πλήττει και τον Αργοσαρωνικό με την Αίγινα να έχει ήδη προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ με σφοδρότητα πλήττει η κακοκαιρία και την Αργολίδα.

kako
Η καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο νομό Αχαΐας δημιούργησε προβλήματα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.
kakokairies
Στην οδό Ακτή Δυμαίων ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και σύμφωνα με πληροφορίες η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει και να κάνει άντληση υδάτων σε υπόγειο σπιτιού. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με πτώσεις χωμάτων.
Στο Μεσολόγγι έπεσε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, έξω από την πόλη.
Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί πριν λίγα λεπτά. Στην περιοχή της Ηλείας υπάρχουν ήδη πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια.
Η καταιγίδα που κτύπησε την Αργολίδα σήμερα το βράδυ, πέρασε από την Δαλαμανάρα γύρω στις 20:50. Ένας συνδυασμός αστραπόβροντων, δυνατής βροχής και θυελλώδους ανέμου δημιούργησαν για περίπου ένα τέταρτο, σκηνές Δαντικής Κόλασης.
Επίκεντρο το ξεσπάσματος της θεομηνίας ήταν ο δρόμος Άργους – Ναυπλίου, ανάμεσα στο Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ και στο κτίριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού. Απολογισμός: Ένα δέντρο κτυπημένο από κεραυνό(!), σκισμένο κομμάτια, ξαπλωμένο κάτω, καλώδια από κολώνα φωτισμού να σέρνονται στο δρόμο και ένας δημοτικός κάδος σκουπιδιών πεταμένος στο δρόμο σαν αρπαγμένος από κάποιο υπερφυσικό χέρι…
Αναγνώστες ενημέρωσαν τον ιστότοπο paratiritis-news.com, πως δέντρα έχουν πέσει στα Κατσικάνια, όπου έχουν κόψει και καλώδια της ΔΕΗ, καθώς επίσης έχουν πέσει τέσσερα δέντρα στον πίσω δρόμο, που οδηγεί από τη Νέα Τίρυνθα στο Ναύπλιο…
Δείτε παρακάτω βίντεο από το κέντρο του Πύργου:
Σοβαρές υλικές ζημιές στη Ζάκυνθο
Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.
Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.
Αργολίδα: Κινδύνεψαν ψαράδες στο Βιβάρι
Το χάρο με τα μάτια τους είδαν δύο ψαράδες (πατέρας και γιος) που βρίσκονταν την ώρα της καταιγίδας που ξεσπασε το βράδυ της Παρασκευής με το καΐκι τους στη θάλασσα απεναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο Βιβάρι του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.
Αυτή την ώρα γίνεται ρυμούλκηση του καϊκιού από γεωργικό μηχάνημα που βρίσκεται στην ξηρά ενώ οι δύο ψαράδες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και κάτοικοι συνδράμουν τις προσπάθειες.
karabi
Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα: 
kakokairia-zakinthoskakokairia-zakinthos-2kakokairia-zakinthos-3kakokairia-zakinthos-4kakokairia-zakinthos-5kakokairia-zakinthos-6kakokairia-kerkiraanemostrobilos-13
SONY DSC
SONY DSC
kakokairieskako
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Πληροφορίες από: paratiritis-news.com, pelop.gr, patris news, imerizante.gr, argolikeseidhseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου