Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΡΗΜΑΤΑ 14-35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ...

Θράκη: Μοναδικό εύρημα από τα βάθη του χρόνου

Θράκη: Μοναδικό εύρημα από τα βάθη του χρόνου

«Άφωνοι» οι επιστήμονες με αυτό που ανακάλυψαν στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης.
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησε σήμερα (06/10) το μεσημέρι ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (Φ.Δ.Ο.Ρ) Σταύρος Κεχαγιόγλου, κάνοντας λόγο για την εύρεση ενός απολιθωμένου δάσους, μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως και παλαιότερου αυτού της Μυτιλήνης.
 
Από την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, ο κ. Κεχαγιόγλου έκανε λόγο για εύρεση απολιθωμάτων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ροδόπης που - όπως είπε - μαρτυρούν την ύπαρξη ενός μεγάλου και σημαντικού απολιθωμένου δάσους.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Δ.Ο.Ρ. στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα απολιθώματα παρατηρήθηκε από ερευνητές του κέντρου να υπάρχει διάσπαρτος ένας μεγάλος αριθμός ευρημάτων διάφορων μεγεθών αποτελούμενων από κορμούς, μήκους αρκετών μέτρων. Ακόμη, βρέθηκαν απολιθώματα φύλλων διαφόρων ειδών σε άριστη κατάσταση.
 
Σε αναφορά του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζεται ότι από την μορφή των ιζημάτων και την υπάρχουσα βιβλιογραφική γνώση της περιοχής μπορεί να υποτεθεί ότι η απόθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 34 έως και 14 εκατομμυρίων ετών από σήμερα, χρονολογίες που όμως αφορούν εκτίμηση της ηλικίας και όχι προσδιορισμό με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία.


ΠΗΓΗ:  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου