Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

OΛOI ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!


Παναγιώτα Βασιλοπούλου


Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ - Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΙΩΤΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΊΟΥ;

Οι Κάτοικοι του Δηλεσίου ,των  Οινοφύτων, του Σχηματαρίου , διαμαρτύρονται  γιατί δεν υπάρχουν  ψυχίατροι να τους παρακολουθούν σε σε τακτική βάση , όταν απαιτείται για τους  ίδιους που είναι ΑΜΕΑ την στην κατηγορία των ψυχικών νόσων , όπως και για  κάποιο οικογενειακό τους μέλος που ανήκει σε ποσοστό ψυχικής αναπηρίας  άνω των 67% .  Σε μια εποχή , που οι αυτοκτονίες αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό , η φτώχεια , η  ανέχεια , είναι υπαίτιες για την αύξηση των ψυχολογικών νόσων , ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ 
ούτε στο Κέντρο υγείας Σχηματαρίου , υπάρχουν ψυχίατροι ώστε να παρακολουθούνται οι ασθενείς με βιβλιάριο  Πρόνοιας . Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Χαλκίδα , εξυπηρετεί όλο το Νομό Ευβοίας , με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα να δέχονται ασθενείς από άλλους κοντινούς νομούς λόγο υπερβολικού αριθμού ασθενών που παρακολουθούν. Οι Κάτοικοι του Δηλεσίου ,των Οινοφύτων, του Σχηματαρίου , διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχουν ψυχίατροι να τους παρακολουθούν σε τακτική βάση , όταν απαιτείτε για τους ίδιους που είναι ΑΜΕΑ στην κατηγορία των ψυχικών νόσων , όπως και για κάποιο οικογενειακό τους μέλος που ανήκει σε ποσοστό ψυχικής αναπηρίας άνω των 67% .


 Τα ΑΜΕΑ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στραφούν στους ιδιώτες , ψυχιάτρους Το ποσοστό των ψυχικών ασθενειών είναι σε έξαρση και στις παιδικές ηλικίες , που ούτε παιδοψυχίατροι δεν στελεχώνουν το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας , ούτε και του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου.

 Οι γονείς είναι άποροι και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες , ψυχοπαθολογικές καταστάσεις , από ήπιες έως και πολύ σοβαρές , δεν βρίσκουν που να στραφούν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους . Οι ελλείψεις σοβαρές και για τους ενήλικες όπως και για τα ανήλικα παιδιά , που το πρόβλημα δεν δείχνει να λύνεται . Οι κάτοικοι είναι παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο που τους στερείτε το δικαίωμα στην λύση για την στελέχωση από ειδικούς , επιστήμονες στο ζήτημα της Ψυχικής Υγείας. .

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ...
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΔ 
Γλυκιά και όμορφη Καλημέρα !!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου