Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

μαλακωσε φαινεται η Μερκελ...Το θέατρο των εκβιαμών πέφτει στα μαλακά. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΈΠΕΤΑΙ ΡΉΞΗ!

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεμείνει από ρευστό

Εποικοδομητική χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα πριν να καταλήξουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς σε μια συμφωνία για το οικονομικό πρόγραμμα. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό», τόνισε. Επιτάχυνση της διαδικασίας για να επιτευχθεί μια ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τις 30 Απριλίου ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεμείνει από ρευστό
Μιλώντας μετά την "εποικοδομητική", όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους. Οταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: "Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό".

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα έγινε αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντησή των δύο ηγετών, η δεύτερη μετά την αντίστοιχη στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου, διεξήχθη σε «θετικό και εποικοδομητικό κλίμα».
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι αξιόλογη η πρόοδος που σημειώθηκε από την τελευταία συνάντησή τους στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία προβλέπει μία πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου