Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΩΝ!   

Δείτε τα Δελτία Τύπου που μας έστειλαν α) ο ΣΥΡΙΖΑ και β) το Υπουργείο Παιδείας... Έχουν ζουμί ως προς την αναθέρμανση της αγοράς εργασίας! Δείτε:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
24/04/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσης Πετράκος: Η κυβέρνηση αποκαθιστά την δημοκρατία στην δημόσια διοίκηση και επαναφέρει στην εργασία του παράνομα απολυθέντες υπαλλήλους

Κατά την συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» ο Θανάσης Πετράκος (Βουλευτής Μεσσηνίας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης μεταξύ των άλλων τόνισε:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο συζητούμε, φέρνει έναν αέρα δημοκρατίας στη δημόσια διοίκηση. Θέλω να πω στον αξιότιμο συνάδελφο, εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι θα θυμάται ότι πέρσι, κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., για να μην ξεπουληθεί, για την οποία δεν υπήρχε κανένα θέμα δημόσιας υγείας, αντιθέτως το διαθέσιμο φορτίο, με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, υπερέβαινε 700 MW τη μέγιστη πρόβλεψη της επόμενης ημέρας και όμως επεβλήθη επιστράτευση. Επιστρατεύτηκαν, «ντύθηκαν και αυτοί στο χακί», όπως και οι ναυτεργάτες πριν, όπως και μια σειρά άλλοι εργαζόμενοι. Επομένως, το θέμα της δημόσιας υγείας επιλύεται.
Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να αποκαταστήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, γιατί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης, όπως υπήρχε, ουσιαστικά είχε καταργήσει στην πράξη το θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας. Εμείς, που είμαστε Κυβέρνηση τώρα και θα είμαστε και αύριο και μεθαύριο, δεν φοβόμαστε οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πιέζουν την Κυβέρνηση, να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Γι' αυτό το λόγο, αλλάζουμε ριζικά αυτό το συγκεκριμένο πρώτο άρθρο, που για μένα είναι το πιο σημαντικό από όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, δηλαδή το να επανέλθει στα συνταγματικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία.
Επίσης, πολύ σημαντικό είναι και το δεύτερο ζήτημα, να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα πειθαρχικά συμβούλια. Αυτό, δεν είναι καινούργιο, δεν το φέρνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στοιχειώδης δημοκρατική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης, την οποία καταστρατήγησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτό έχει γίνει. Δεν είναι καμία επανάσταση, που γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο, με αυτό το άρθρο, αντίθετα επανέρχεται η νομιμότητα. Ενοχλεί ότι επανέρχεται η νομιμότητα; Καλό είναι, ο κύριος συνάδελφος, να ψάξει, επειδή συνεχίζει και προκαλεί - πέρα από τις συνεχείς προκλήσεις απέναντι στον κ. Υπουργό - και ποια είναι τα προσόντα της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Προκαλώ, λοιπόν, και εγώ να ψάξει και να δει, γιατί δεν έχουν διαψευστεί, εάν ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε την προκήρυξη, για να καλύψει τα προσόντα - γιατί ένα προσόν δεν υπήρχε – αυτού, που είχε τοποθετήσει και για τον οποίο καταγγέλλεται σήμερα ο κ. Υπουργός, γιατί προχώρησε στην αλλαγή του. Υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχει διαψεύσει ο κ. Μητσοτάκης. Άρα, λοιπόν, ας μην προκαλούμεθα για ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υψηλότατα προσόντα, αντικειμενικά προσόντα.
Τέλος, θέλω να πω το εξής. Είναι δίκαια τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, όλων των φορέων, που ήρθαν εδώ και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Αυτό το νομοσχέδιο, όμως, το πρώτο νομοσχέδιο, είναι αδύνατον να καλύψει και να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες, οι οποίες έγιναν. Υπάρχει δέσμευση από τον κ. Υπουργό, και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι θα κινηθούμε, να αποκατασταθούν και οι υπόλοιπες αδικίες, σε επόμενο νομοσχέδιο, μέχρι το τέλος του 2015.
Άρα, λοιπόν, αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να αποκαταστήσει τα άκρως επείγοντα, να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των ανθρώπων αυτών και τις παράνομες απολύσεις, οι οποίες έγιναν, απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου. Πιστεύω, ότι ο κ. Υπουργός, με την ευαισθησία που έχει, θα δεχθεί τροπολογίες, οι οποίες θα ειπωθούν στη β΄ ανάγνωση, έτσι ώστε και για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων ορισμένου χρόνου να βρεθεί μια λύση, ώστε αύριο να έχουν ένα μεροκάματο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 και μετά να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Παρατίθεται το βίντεο της ομιλίας: http://youtu.be/M9qyi1_MSrI
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 8 εκπαιδευτικών πλήρους και 9 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 5 εκπαιδευτικών πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 8 εκπαιδευτικών πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 4 εκπαιδευτικών πλήρους και 13 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 9 εκπαιδευτικών πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής και 7 εκπαιδευτικών πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 27 έως και την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 9 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 23 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 27 έως την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 13 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 27 έως την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 οπότε και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.



Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου