Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ!

ΒΡΕ..ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΜΕ : Αλβανός επενδυτής αγοράζει τον ΠΑΣ Γιάννινα – Ζωντανεύουν τα φαντάσματα των Τσάμηδων

pas-giannina-570

Αλβανοί επενδυτές μέσω του πρώην ποδοσφαριστή της ομάδας Άντι Λίλα, φέρονται ως ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Γιώργο Χριστοβασίλη να είναι σύμφωνος και να θέλει συμπαίκτες στο γήπεδο της διοίκησης. «Αγκάθι» για την ενδεχόμενη συμφωνία είναι οι οπαδοί, που δεν συμφωνούν με την συγκεκριμένη εξέλιξη για προφανείς λόγους που είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και παραπέμπουν σε εθνικά θέματα ανοικτά εδώ και δεκαετίες.

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας
Κάθε χρονιά τον μήνα Μάρτιο ο ΠΑΣ Γιάννινα περνάει δύσκολα και ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια είναι στο... τρέξιμο και στον πανικό για την αδειοδότηση της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστική περιόδου. Παρότι στην ομάδα των Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια ο κορμός των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ καλός, το πρόβλημα της αδειοδότησης παραμένει πάντα για τον ΠΑΣ ένα άλυτο πρόβλημα.
Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τον ΠΑΣ. Αγωνιστικά τα πάει αρκετά καλά, όμως σε επίπεδο οικονομικών έχει ζήτημα καθώς το οικονομικό άνοιγμα είναι σημαντικό. Ο κ. Χριστοβασίλης και η διοίκηση προσπαθούν τα τακτοποιήσουν τους φακέλους τους, να συμμαζέψουν κάπως τα οικονομικά τους και όταν έρθει η ώρα της κρίσης, για την εξέταση του φακέλου της αδειοδότησης, να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι Αλβανοί επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην ομάδα των Ιωαννίνων.
Οι επενδυτές έφτασαν στον ΠΑΣ, μέσω του Άντι Λίλα, πρώην παίκτης της ομάδας και νυν ποδοσφαιριστή της ιταλικής Πάρμα. Ο Λίλα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, ενώ ακόμα οι επαφές είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν μπορούμε να ξέρουμε το πως θα αναμειχθούν οι Αλβανοί με τα διοικητικά της ομάδας της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Τα δεδομένα, όμως, είναι δύο. Πρώτον ότι ο κ. Χριστοβασίλης θέλει να... κλείσει το deal, όσο τίποτα άλλο, αφού χρειάζεται λεφτά και δεύτερον ότι οι οπαδοί δεν θέλουν επ' ουδενί να μπουν στην ομάδα οι συγκεκριμένοι.
Η αντίθεση των οπαδών παραπέμπτει αφενός σε λόγους... εθνικής υπερηφάνειας καθώς υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ιδιοκτησία των ανθρώπων που ήρθαν εδώ (στην Ελλάδα) ως φτωχοί εργάτες και τώρα θέλουν να γίνουν αφεντικά, και αφετέρου στα... φαντάσματα της Τσαμουριάς. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο άδιωξε από την Ήπειρο τους αλβανικής καταγωγής τσάμηδες κατάσχοντας όλες τους τις περιουσίες με την αιτιολογία ότι ήταν συνεργάτες των Ιταλών και των Γερμανών κατακτητών. Επίσης είναι γνωστό ότι η Αλβανική κυβέρνηση δεν έχει ποτέ κλείσει το θέμα αυτό.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Άντι Λίλα, που έστειλε τους Αλβανούς επενδυτές στον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε απασχολήσει τους οπαδούς της ομάδας των Ιωαννίνων αλλά και την διοίκηση, για τον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία. όπου ο Λίλα έδειχνε να είναι υπέρ της Μεγάλης Αλβανίας, προκαλώντας βέβαια την αντίδραση των Γιαννιωτών. Βέβαια για αυτήν του την κίνηση, κλήθηκε σε απολογία και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έφυγε για την Πάρμα.
Στο στρατόπεδο του «Άγιαξ της Ηπείρου» βρίσκονται εν αναμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου με την ρύθμιση οφειλών, για να ρυθμίσει τα οικονομικά του ΠΑΣ Γιάννινα προς την Εφορία και στην επιτροπή αδειοδοτήσεων να παρουσιάσει ένα φάκελο μια βιώσιμης ομάδας, κάτι που θα χρειαστεί αν δεν καρποφορήσουν οι συζητήσεις με τους Αλβανούς επιχειρηματίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου