Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

TO KAMΠΑΝΑΚΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!

" Νοσηλευτικό προσωπικό 550 ατόμων εξυπηρετεί 10.000 ασθενείς ημηρεσίως." 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΝΙΑ ΛΙΑΓΚΑ 

Ένα από τα μεγαλύτερα σε ιστορία αλλά και σε επισκεψιμότητα νοσοκομεία, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ"βρίσκεται αντιμέτωπο το τελευταίο διάστημα με προβλήματα που χτυπάνε ανθρώπινο συναγερμό.
Το νοσηλευτικό προσωπικό του"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ"που εξυπηρετεί καθημερινά τουλάχιστον 10.000 ασθενείς είναι οριακό. ΠεντακόσιοιΜΟΝΟ νοσηλευτές οργώνουν στην κυριολεξία τα 45.0000τ.μ. του νοσοκομείου προκειμένου να ανταπεξέλθούν στις τεράσιες καθημερινές του ανάγκες.

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής μας έρευνας, απευθυνθήκαμε για απόψεις και διευκρινίσεις επί του θέματος στον Διοικητή του Νοσοκομείου"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" κ. Τσάμη Χρήστο.
ο οποίος μας δήλωσε:
΄΄Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα από τους 950 νοσηλευτές/τρίες που θα έπρεπε να στελεχώνουν το νοσοκομείο"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ" σύμφωνα με το οργανόγραμμα, οι 250 έχουν συνταξιοδοτηθεί, χώρις να έχουν αντικαταστάθει από νέες προσλήψεις, καθώς και περίπου 150 απουσιάζουν απο την έργασία τους με μακροχρόνιες άδειες (άδειες τοκετού, άσθενειες κ.λ.π.), ή έχουν διατεθεί σε άλλα νοσοκομεία.
Το εναπομείναντα νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών. Το ίδιο ακριβώς όμως συμβαίνει και με το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. Έχει συνταξιοδοτηθεί η πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων που στελέχωναν το"Γ. ΓΕΝΜΗΜΑΤΑ"και είναι πραγματικά ελάχιστος ο αριθμός των υπαλλήλων που διοικητικά εξυπηρετεί τους ασθενείς.
Τέλος με την ευκαιρία, θέλω να στρέψω την προσοχή σας σε ένα ακόμα πρόβλημα που θα ανακύψει τα επόμενα χρόνια στη Δημόσια Υγεία, και αφορά τους ιατρούς μας, με πείρα σε δύσκολα και βαριά νοσοκομειακά περιστατικά.
Οι γιατροί μας, συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας μεγάλα κενά εμπειρίας στα Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία. Οι νέοι γιατροί στη πλειοψηφία τους, επιλέγουν τα νοσοκομεία του εξωτερικού διότι τους παρέχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μεγαλύτερες αμοιβές. Τα δημόσια νοσοκομεία σύντομα θα στερούνται στελέχωσης καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού".
Ευχαριστούμε τον Διοικητή του"Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ"κ. Χ. Τσάμη για τις ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες που μας έδωσε, και αφήνουμε τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπερασμάτά τους....
Ράνια Λιάγκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου