Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!

Η σιωνιστική θεωρία του "κράτους υπεράνω κράτους"


του ιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη
Διαβάσαμε σήμερα από αναδημοσίευση (: 16/11/2014, εφημερίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου) τα ακόλουθα : Ότι ο Γ.Γ. του ΚΙΣ, Βίκτωρ-Ισαάκ Ελιέζερ (*), μιλώντας (γράφοντας) για τη σημασία του μνημείου του ολοκαυτώματος - αποκαλυπτήρια στο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης - αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της "υπόληψης του Έλληνα" σχετικά με τη "δαιμονοποίηση του Ισραήλ".
Ελπίζουμε, αυτά που θα ακολουθήσουν, να μην επισύρουν την μήνιν του Συντάκτη, ώστε να επικαλεσθεί τον ήδη ισχύοντα αντιρατσιστικό Νόμο, προς καταδίκη του γράφοντος το σχόλιο.  

«Με την ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ο κ. Μπουτάρης δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι το 96% του εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης εξολοθρεύτηκε, ενώ 350.000 τάφοι καταστράφηκαν. Δυστυχώς, σε αμφότερες αυτές τις πράξεις οι ναζί δεν ήταν μόνοι τους, είχαν συνεργούς οι οποίοι ήταν πολίτες της Θεσσαλονίκης, συμπατριώτες. Αυτή είναι η θλιβερή πλευρά της Ιστορίας. 

Η θετική είναι ότι όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν, επιτέλους, την ευθύνη για ότι έγινε πριν από 70 και πλέον χρόνια. Έτσι, δεν αμαυρώνεται η υπόληψη του Έλληνα, αντιθέτως αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια του. Η μνήμη είναι το καλύτερο μέσο για να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες.

Σε ό,τι αφορά τις όποιες προκαταλήψεις εναντίον των Εβραίων, θα έλεγα ότι η δαιμονοποίηση του κράτους του Ισραήλ, ακόμη και η αμφισβήτηση του δικαιώματος των Εβραίων να έχουν το δικό τους κράτος, οδηγεί σε ένα νέο κύμα αντισημιτισμού που βλέπουμε να αναπτύσσεται τελευταία στηv Ευρώπη.

Με πολλή χαρά όμως είδα ότι τα λόγια του δημάρχου έγιναν δεκτά από μεγάλο μέρος των Θεσσαλονικέων, διότι ο αντισημιτισμός είναι το ισοδύναμο του αντιχριστιανισμού εφόσον αντιτίθεται στις βασικές αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας. Άρα, από αυτού του είδους τον ρατσισμό κινδυνεύουμε όλοι, Εβραίοι και μη».

(*) Ο Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ είναι ανταποκριτής της Ισραηλινής εφημερίδας Yediot Achronot στην Ελλάδα.


Κυπριανός Χριστοδουλίδης:
1) Αν οι απώλειες του εβραϊκού πληθυσμού της Θεσ/νίκης κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής ήταν 350.000 χιλιάδες, οι απώλειες των Ελλήνων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες. Ειδικό μνημείο αυτών των πεσόντων δεν φτιάξαμε. Συμφωνούμε. Η ανάμνηση αυτών των πεσόντων είναι ό,τι καλύτερο για να μη ξανασυμβούν τα ίδια. Αυτό όμως δεν αποκλείει να επαναληφθούν με άλλα μέσα, μέσα ειρηνικά.

2) Προκαταλήψεις δεν έχουμε έναντι ουδενός. Οι αναμνήσεις πάντως δεν λένε να μας εγκαταλείψουν. Επειδή διδάσκουν. Είναι, άλλωστε, ζητούμενο και από τον κ. Ελιέζερ.

3) Δεν δαιμονοποιούμε κανένα κράτος. Μας παραξενεύει όμως το γεγονός κάποιων νέων εισηγήσεων και προτάσεων, που έχουν επίσημα ή ημιεπίσημα διατυπωθεί. Όπως, για παράδειγμα, ότι έληξε η περίοδος των εθνών κρατών και τώρα βρισκόμαστε προ μιας νέας κατάστασης : Στην κατάργηση των εθνών-κρατών. Αλλά δεν βλέπουμε να γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, διότι νέα κράτη αναγνωρίζονται, ενώ τα παλαιά οδηγούνται προς κατάργηση. Πώς να το εξηγήσουμε αυτό και πώς μπορεί να μας το εξηγήσει ο κ. Ελιέζερ ; Διότι, προφανώς, είναι κάτι που τον αφορά, εφ΄ όσον έχει σχέση και με το κράτος του Ισραήλ. Σε συγκεκριμένα παραδείγματα δεν θα αναφερθούμε, αν και υπάρχουν πολλά. Θα αρκεστούμε μόνο στην περίπτωση της Κύπρου, γράφοντας ότι, ακόμη, δεν είδαμε να στέφεται με επιτυχία το πείραμα ενός υβριδικού πλανητικού "κράτους υπεράνω κράτους".

4) Θα συμφωνήσουμε, τέλος, ότι ο αντισημιτισμός είναι ισοδύναμος του αντιχριστιανισμού, αν και εφόσον, ο σιωνισμός παραμένει εντελώς ανενόχλητος, στο βαθμό κατά τον οποίο, όπου θέλει να επιβάλλει την κατάργηση των εθνών-κρατών και όπου δεν τον επιθυμεί, να συμβάλλει στη δημιουργία νέων, μάλιστα, με νεοεφευρεθείσες ονομασίες ιστορικά ανυπόστατες. Βλέπε, περίπτωση "ματσεντόνια".

Να σημειώσω, προς άρσιν τυχόν παρεξηγήσεων, ότι γράφοντας "σιωνισμός", δεν φωτογραφίζω λεκτικά ούτε κάποια φυλή, ούτε κανένα έθνος. Ο σιωνισμός κείται υπεράνω εθνών, φυλών ή κρατών. Είναι η πολλά υποσχόμενη θεωρία του "κράτος υπεράνω κράτους", η οποία, φευ, θα μας κρατεί όλους σιδηροδέσμιους με το ψευδεπίγραφο δικαίωμα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου