Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΑ..ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ!

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ; ΤΡΙΧΕΣ! 
Μπορεί, σε ένα Μουντιάλ που έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις μέχρι στιγμής, η Εθνική να μην προσέφερε θέαμα με την απόδοση της απέναντι στην Ιαπωνία, ωστόσο με τη θέληση και την αυτοσυγκέντρωση που έβγαλε στο γήπεδο, κατάφερε να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, αποσπώντας λευκή ισοπαλία, παρότι έπαιξε για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λίγότερο.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού ήταν εμφανής η πρόθεση της ομάδας του Σάντος να δώσει την μπάλα στους Ιάπωνες και να προσπαθήσει να απειλήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο η δυσκολία της στην κατοχή έδωσε στους Ασιάτες την ευκαιρία να μεταφέρουν την δράση έξω από την ελληνική περιοχή.
Η πρώτη φάση ανήκε στην Ελλάδα, με το σουτ του Παναγιώτη Κονέ να καταλήγει στην αγκαλιά του Καβασίμα, ενώ ακολούθησαν τρεις μακρινές προσπάθειες των Ασιατών, με την δεύτερη, από τον Οσάκο, να περνά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.
Στο 35ο λεπτό, ήρθε η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Φερνάντο Σάντος, με τον Κώστα Μήτρογλου να αποχωρεί τραυματίας για να δώσει τη θέση στον Φάνη Γκέκα, ωστόσο το μεγάλο πλήγμα ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Κώστα Κατσουράνη να βλέπει ορθά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ και να αφήνει την Εθνική με δέκα παίκτες. Η αντίδραση του Πορτογάλου τεχνικού ήταν άμεση, με τον Καραγκούνη να περνά στη θέση του Φετφατζίδη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, η Ελλάδα είχε αγγίξει το 1-0, με τον Καβασίμα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Βασίλη Τοροσίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική εμφανίστηκε εξαιρετικά σταθερή και πειθαρχημένη τακτικά, αλλά και με ανεξάντλητες δυνάμεις, αφήνοντας, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, μόλις δύο κλασικές ευκαιρίες στους Ιαπωνές. Αρχικά, στο 68΄ο Οκούμπο δεν κατάφερε από πλάγια θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ακολούθησε άστοχο πλασέ του Ουσίντα, μετά από λάθος του, εξαιρετικού κατά τα άλλα, Παπασταθόπουλου.
Είχε προηγηθεί καλή ευκαιρία για την Ελλάδα, με τον Καβασίμα να αποκρούει στην γωνία του την κεφαλιά του Γκέκα.
Πλέον, Ελλάδα και Ιαπωνία ισοβαθμούν στην ουρά του ομίλου με έναν βαθμό και για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρόκριση, θα πρέπει να επικρατήσει την Τρίτη (23:00) της Ακτής Ελεφαντοστού και να μην κερδίσουν οι Ιάπωνες τους πρωτοπόρους Κολομβιανούς, με τα δύο ματς να διεξάγονται ταυτόχρονα.
Ελλάδα (Φ.Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41’ Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35’ Γκέκας)
Ιαπωνία (Αλ.Ζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Έντο), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57' Καγκάβα).
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου