Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ-ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ -ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ

ANHΣΥΧΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΥΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

Το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των ορθοδόξων χριστιανών, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ...
έθεσε ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος προκαθημένους και αρχιερείς 15 τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Κρεμλίνο την Πέμπτη το βράδυ.
«Με ανησυχία και πόνο θα σημειώσω ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές εντάσεις, παραβιάζονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων», σημείωσε ο κ. Πούτιν.
Πρόσθεσε, δε, ότι στην εποχή μας χρειάζονται παγκοσμίως προσπάθειες, που θα έχουν ως στόχο την αποτροπή «των διαπολιτισμικών συγκρούσεων, που απειλούν με σοβαρότατες συνέπειες».
Στο ίδιο θέμα επανήλθε στην αντιφώνησή του ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, λέγοντας ότι «εξαιτίας των συγκρούσεων, που λαμβάνουν χώρα και ιδιαιτέρως εξαιτίας της τραγωδίας η οποία εξελίσσεται στη Συρία, υπάρχει η τρομακτική προοπτική να χαθεί η χριστιανική παρουσία στη συγκεκριμένη χώρα».
Μία τέτοια προοπτική ο πατριάρχης Κύριλλος την αποκάλεσε «πολιτισμική καταστροφή», καθώς, όπως είπε, οι ρίζες της Ορθοδοξίας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως είπε ο Πατριάρχης, οι ορθόδοξοι αρχιερείς υιοθέτησαν και συνυπέγραψαν σχετική δήλωση, με την οποία εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Πρώτος από την πλευρά των προσκεκλημένων μίλησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο οποίος κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά να μην ξεχνά την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει στην ειρήνευσή της.
Παρόντες στη συνάντηση στο Κρεμλίνο ήταν, εκτός του Θεοδώρου Β’, ο Ιερουσαλήμ Θεόφιλος Γ’, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, καθώς και οι προκαθήμενοι των ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας Νεόφυτος, Γεωργίας Ηλίας Β’, Σερβίας Ειρηναίος, επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου