Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ!


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ -ΦΑΝΤΑΣΜΑ..ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ:





ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ είναι φάντασμα…
Το μεγάλο αφεντικό είναι ο Παπαδημητρίου, με την παρέα του..που νέμονται την κληρονομιά του μεγάλου ΄Ελληνα Ευεργέτη
Αριστοτέλη Ωνάση.
Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση ως Φαυλότητα!
O ΩΝΑΣΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:--Τί συμβαίνει με το Ιδρυμα Ωνάση; Τι ρόλο παίζει..
--Πως κι έτσι δεν έβγαλε κιχ από την “πώληση” του Σκορπιού; Το διάσημο νησί δεν ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του;

--Το ίδρυμα είναι κοινωφελές ίδρυμα..βασικά φιλανθρωπικός οργανισμός- Κάνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, δίνει υποτροφίες σε ΄Ελληνες και ξένους.. Απονέμει βραβεία..
--Η δαπάνη όλων αυτών των φιλάνθρωπων δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Ωνάση,είναι σύμφωνος προς τη διαθήκη του μεγάλου Ρωμιού;.΄Η μήπως έχουμε τεθλασμένες; Κατά τη διαθήκη του 50% κερδών των εταιριών Ωνάση, πρέπει να διατίθεται προς αγαθούς σκοπούς υπέρ των Ελλήνων! Διατίθεται όμως;
--Γιατί καμιά Αρχή δεν το έχει ελέγξει;
--Πως συμβαίνει το ίδρυμα να έχει ουσία περιέλθει και να διοικείται από τους απογόνους υπαλλήλων του Ωνάση, χωρίς κανείς (έστω κάποιος συγγενής Ωνάσης.. και υπάρχουν) να  είναι στο Διοικητικό του συμβούλιο;


ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΓΙΑ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΩΝΑΣΗΣ..Το ίδρυμά του είναι στο ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ... φορολογικός παράδεισος, α-λά Κύπρο,έτσι;.
Βραβείο Φαυλότητας;…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ!

NydriOnassis
Α,ΡΕ ΑΡΙΣΤΟ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...
"Και διεμοιράσοντο..τα ιμάτια αυτού..." 

Μήπως έχει δίκαιο ο αισθαντικός ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ; Κάτι θολό υπάρχει στο βασίλειον του Ωνασείου, χωρίς βασιλέα ή τον νόμιμον διάδοχόν του, αλλά διοικούμενον από υπαλλήλους του σκανδαλωδώς από της συστάσεως του, με αρχηγέτην τον σατανικόν υπάλληλον δικηγόρον του Ωνάση, Στέλιο Παπαδημητρίου…
Δεν σας κάνει εντύπωση που οι νόμιμοι κληρονόμοι του ιδρύματος ότι έφυγαν ένας-ένας από τη μέση… συμπτωματικά από ανεξήγητα αίτια, αλλά με οσμή αόρατης εγκληματικής ενέργειας; Αλέξανδρος, Ωνάσης, Χριστίνα Ωνάση και Αριστοτέλης Ωνάσης για τους οποίους οι θάνατοι εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο, μια και οι άνθρωποι ήταν μια χαρά στην υγεία και ξαφνικά έγιναν καπνό με “περίεργα ατυχήματα;”
Αλλά η παρέα του Παπαδημητρίου, Ιωαννίδη , μπιστικοί άνθρωποι του Ωνάση, παραμένουν ακλόνητοι μέχρι και διαδόχων τους στο Ωνάσειον Βασίλειον! Μα... ούτε ένας από το σόϊ του Ωνάση;

΄Ενα άλλο που κάνει εντύπωση, είναι ότι  στο Ίδρυμα, δεν φαίνεται να υπάρχει λογαριασμός προς κανένα Γραφείο ερευνών για τη διαλεύκανση των μυστηριωδών θανάτων των τριών Ωνασαίων..
Διατί ; Οι πολλαπλώς ευεργετηθέντες και καλοταϊσμένοι από τον Ωνάση αυτοί “διάδοχοι”, δεν θα έπρεπε να φέρουν τον κόσμο ανάποδα για να βρουν την αλήθεια; Για το χαμό, την αιφνίδια εξαφάνιση, όχι μόνον δικών τους ανθρώπων αλλά ευεργετών τους! Γιατί;
--Βεβαίως τώρα υπάρχει και η νομική εξαφάνιση της εγγονής Ωνάση της Αθηνάς, η οποία λογικά θα έπρεπε να είναι πρόεδρος του Ιδρύματος.. Προηγήθηκε όμως η εξάφανιση του ζιγκολό πατέρα της Ρουσέλ, που ήθελε να βάλει, μέσω της κόρης του, χέρι στην κληρονομιά Ωνάση… Αλλά ο πονηρός κύριος Στέλιος Παπαδημητρίου, συντάκτης ο ίδιος της διαθήκης Ωνάση, του έκοψε τη φόρα… Αυτό είχε ως συνέπεια.. η Αθηνά, κατά κάποιο τρόπο να μισεί κάθε τι ελληνικό….
--Ναι μεν, αλλά η περίεργη αυτή διοίκηση του Ωνασείου δεν έπρεπε να μεριμνήσει μετά πάθους για την εκπαίδευση της Αθηνάς; Η εντολή του Ωνάση ήταν σαφής! Χλιαρά κάτι παραστάσεις έκανε..αλλά μήπως έτσι της βόλευε σε βάθος χρόνου;, όπως αποδεικνύεται σήμερα;
--Μήπως η ..περιθοριοποίηση της Αθηνάς ήταν ψυχρό σχέδιο; Ρωτάμε έτσι απλά... Το ό,τι θα βγεί λαβράκι, το εγγυάται ο Αp.Wrach  (από τα μεγαλύτερα λαγωνικά), στον οποίο αναθέσαμε την έρευνα.

Μήπως το ίδρυμα, δηλαδή η παρέα Παπαδημητρίου, θα έχανε τα οφίτσιά και προνομία της, κι είναι αυτή που τελικά εξώθησε τα πράγματα προς τις εξελίξεις αυτές; Μήπως δεν ήταν η ίδια παρεούλα , που επίσης εξώθησε και τη Χριστίνα, μητέρα της Αθηνάς να παραιτηθεί της προεδρίας του Ωνασείου Ιδρύματος;…
Πολλά τα ερωτήματα..που ζητούν απαντήσεις… Πολλές κι οι σιωπές, διότι όλα τα πόστα είναι πιασμένα…Προέδροι δημοκρατίας, πρωθυπουργοι, καθηγητάδες δικαστικοί, Τύπος κι άλλοi επιφανείς, επιδαψιλεύονται από το ίδρυμα κι όλα πάνε μια χαρά… Κανείς δεν αγγιζεί το Βασίλειον του Ωνάση, που όμως δεν είναι Ωνάση από την πρώτη μέρα που συστήθηκε!

Για σήμερα σταματάμε εδώ. Περιοριστείτε στο σημείωμα που ακολουθεί, του καλού συγγραφέα Νίκου Δήμου , που ζητάει τη θέσπιση ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ…

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ
Αυτές τις μέρες το Ίδρυμα Ωνάση βρίσκεται στην επικαιρότητα.
Πρώτα γιατί την Πέμπτη εγκαινιάζεται μία έκθεση αφιερωμένη κατά το ήμισυ στην δραστηριότητα του Ιδρύματος και κατά το άλλο μισό στον ίδιο τον Αριστοτέλη Ωνάση. Και δεύτερο γιατί μία μέρα πριν, την Τετάρτη, απονέμονται τα βραβεία Ωνάση.
Ελπίζω το Ίδρυμα να απονείμει ένα και στον εαυτό του. Ένα βραβείο φαυλότητας.
Διότι ο τρόπος με τον οποίο πέρυσι το καλοκαίρι έγινε η αλλαγή της ηγεσίας του Ιδρύματος είναι πρωτοφανής στα διεθνή χρονικά.
Οι διοικούντες το Ίδρυμα όχι μόνο τροποποίησαν αυθαίρετα (δηλαδή παραποίησαν) την επιθυμία του δωρητή να προΐσταται αυτομάτως του Ιδρύματος όποιος απόγονός του είναι ενήλικος.
Αλλά διόρισαν στην διοίκησή του τους ...δικούς τους απογόνους. Στη θέση του προέδρου, ο γιος του προέδρου, του αντιπροέδρου το αυτό, και το ίδιο με τον γραμματέα.
Ας πούμε ότι ήθελαν να αποφύγουν την προεδρία της εγγονής του Ωνάση (παρόλο που η θέληση του νεκρού είναι νόμος). Δεν εμπιστεύθηκαν όμως την διοίκηση σε κάποια πρόσωπα κοινής αποδοχής και αξιοπιστίας (ανώτερους δικαστικούς, πρυτάνεις, ακαδημαϊκούς). Την ανέθεσαν στα παιδιά τους!
Κληρονομικώ δικαιώματι τοποθέτησαν στις θέσεις τους κάτι άγνωστους νεαρούς. Αντικατέστησαν τους κληρονόμους του Ωνάση, με τους δικούς τους!
Ιδού πως παρουσιάζεται αυτή η μοναδική διαδοχή στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος:
«Οι κ.κ. Στέλιος Α. Παπαδημητρίου, Παύλος Ι. Ιωαννίδης και Απόστολος Γ. Ζαμπέλας παρητήθησαν με ισχύ από της 1ης Ιουλίου 2005 από το αξίωμα του Προέδρου και Αντιπροέδρων αντιστοίχως των δύο Ιδρυμάτων. Η παραίτησή τους έγινε δεκτή από τα δύο Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία εν συνεχεία προχώρησαν στην εκλογή νέου Προεδρείου και εξέλεξαν με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2005 παμψηφεί τους Αντώνιο Α. Παπαδημητρίου ως Πρόεδρο και Ταμία των δύο Ιδρυμάτων, Ιωάννη Π. Ιωαννίδη, ως Αντιπρόεδρο και των δύο Ιδρυμάτων και τον Γεώργιο Α. Ζαμπέλα, ως Γραμματέα και των δύο Ιδρυμάτων».
(Επεξήγηση: Τα δύο ιδρύματα είναι το «κοινωφελές» και το «επιχειρηματικό»).
Πέρα από την ίδια την αλλαγή, εντυπωσιακή ήταν η έλλειψη κριτικής και αντιδράσεων. Αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές – μείζον ηθικό ολίσθημα. Για πολύ μικρότερα πράγματα φρίττουν και αφρίζουν οι εφημεριδογράφοι και σχολιογράφοι. Ο Μάκης ωρύεται και τα παράθυρα στην τηλεόραση παίρνουν φωτιά. Όμως για το θέμα αυτό δεν ακούστηκε κουβέντα.
Εδώ έγινε πραξικόπημα. Ο Ωνάσης χάρισε ένα ίδρυμα στον Ελληνικό λαό κι όχι στους κληρονόμους των υπαλλήλων του.
Κανείς δεν βρέθηκε να κρίνει και να επικρίνει την νεποτική αυτή πράξη. (Πόσο άσχημα μυρίζει ετούτη η σιωπή...)
Αντίθετα μάλιστα, αυτή την εβδομάδα η φαυλότητα επιβραβεύεται. Τα βραβεία θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός. Επικυρώνοντας πανηγυρικά με την παρουσία τους μία – κατά τη γνώμη μου – αχαρακτήριστη πράξη.
POSTED BY NIKOS DIMOU AT 1.10.06

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΩΝΑΣΗ ΠΕΘΑΝΕ... ΖΗΤΩ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου