Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ... ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ:

Αυτοί που κατέστρεψαν την Κύπρο

Ο Ομηρος Αλεξάνδρου είναι " συνεργάτης " -αναγνώστης,και άρθρα του φιλοξενούμε εδώ τακτικά..Σήμερα μας έστειλε το παρακάτω, που είναι  αποκαλύπτική βόμβα. Ο κ. Αλεξάνδρου μέχρι πριν από λίγο ήταν Πρόεδρος των Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Κύπρου (ΠΑΣΕΧΑ) κι άρα άνθρωπος που ξέρει καλά τα οικονομικά της Μεγαλονήσου. 

Διαβάστε τα συγκλονιστικά που αγνοούμε:

Omiros Alexandrou <oalexandrou@cytanet.com.cy>



 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Από το 2005, υπό την τότε ιδιότητα μου ως Πρόεδρου του Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΠΑΣΕΧΑ), έστειλα τις πιο κάτω επιστολές στον πρώην Υπουργό Οικονομικών και μετέπειτα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλο Χριστοδούλου. Με τις  επιστολές αυτές κατέκρινα την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας επί των ημερών του (1/5/2002 -26/4/2007) στην ανεξέλεγκτη παραχώρηση δανείων για επενδύσεις, κυρίως στο κατασκευαστικό τομέα, και τον προειδοποιούσα ότι μια τέτοια πολιτική θα οδηγούσε σε μια πολύ μεγαλύτερη φούσκα από εκείνη του Χρηματιστηρίου το 1999.


Με αφορμή την επανεμφάνιση αυτού του κυρίου στα ΜΜΕ για να μας βοηθήσει δήθεν με την «σοφία και την εμπειρία» του να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, σας παραθέτω πιο κάτω αυτές μου τις επιστολές και σας παρακαλώ θερμά να τις διαβάσετε για να καταλάβετε καλύτερα ποίοι μας οδήγησαν στην σημερινή καταστροφή. Τον κύριο αυτόν, του οποίου η ακαδημαϊκή  μόρφωση είναι επιπέδου νηπιαγωγείου ‘’Τα τρία Παπάκια’’ τον διόρισε ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης στην κυβέρνηση 1960--1966, αρχικά σαν αποθηκάριο και μετέπειτα αστυνομικό. Κατόπιν ο Γλαύκος Κληρίδης τον διόρισε Υπουργό Εσωτερικών, κατόπιν Υπουργό Οικονομικών και λίγο πριν χάσει την εξουσία τον βόλεψε στην θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζα, αν είναι ποτέ δυνατόν!!! Αυτή είναι η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, γιατί σε θέσεις κλειδιά βρίσκοντο πάντοτε ανίκανοι γλύφτες ημέτεροι σφουγγοκωλάριοι, και μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Με την αποχώρηση του Χριστοδούλου στις 26/4/2007 και τον διορισμό ως Διοικητού του Αθανάσιου Ορφανίδη του κοινοποιήσαμε αυτές μας τις επιστολές και το προτρέψαμε να περιορίσει την πιστωτική επέκταση των τραπεζών κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, από ρευστά διαθέσιμα που προήρχοντο κυρίως από Ρώσους ολιγάρχεςΛίγες μέρες μετά ο Αθανάσιος Ορφανίδης με επιστολή του στις εμπορικές τράπεζες τις καλούσε να περιορίσουν το ποσοστό ενυπόθηκου δανεισμού από 70% σε 60%. Και τι δεν έγινε μετά από αυτό, όλοι οι επιχειρηματίες της οικοδομικής βιομηχανίας έπεσαν πάνω του να το φάνε. Και ενώ ο Α. Ορφανίδης παρέμενε ανένδοτος στο μέτρο που πήρε, οι επιχειρηματίες κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και πήγαν μέχρι τον τότε Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλου, ο οποίος τελικά ενέδωσε στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών και παρενέβηκε στο έργο του Διοικητή και πέτυχε να επανέλθει το ποσοστό στο 70%. Η φούσκα έσκασε το 2010 και σήμερα πτωχεύσαμε.  

‘’υπερπατριώτης’’ και διεφθαρμένος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος πέτυχε το δήθεν οικονομικό θαύμα την περίοδο της διακυβέρνησης του 2003-2008 γιατί στηρίχθηκε στη αντισυνταγματική φορολογική αμνηστία του 2002 και στη μετέπειτα φούσκα των ακινήτων. Ήταν αυτός που έσπρωξε σε παραίτηση τον ικανότερο και τιμιότερο των δικαστικών πρώην Γενικό Εισαγγελέα Σόλωνα Νικήτα όταν αυτός προσπαθούσε να κινηθεί δικαστικά ενάντια σε όλους όσους έκλεψαν τις οικονομίες του λαού στο Χρηματιστήριο. Είναι το δικηγορικό γραφείο ‘’Τάσος Παπαδόπουλος και Σία’’ που σαν δικηγόρος της Λαϊκής Τράπεζας, του Λανίτη και του Σιακόλα, κυνηγούσε τους επενδυτές στα δικαστήρια (ένας από αυτούς ήμουν και εγώ) για τα παράνομα επενδυτικά δάνεια του ΧΑΚ.

Τον Τάσο τον διαδέχθηκε το από κάθε άποψη άρρωστο ανθρωπάκι, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Χριστόφιας μετά από μυστική συμφωνία που είχαν, έστω και αν την αθέτησε ο Τάσος επαναδιεκδικώντας την προεδρία. Η κορτιζόνη που έπαιρνε καθημερινά αυτός ο άνθρωπος λόγω των γνωστών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τον έκανε συχνά πυκνά να χάνει τα λογικά του να νιώθει υπεράνθρωπος και να λέει του κόσμου τις μαλακίες, κάτι τέτοιο μου το επιβεβαίωσαν ειδικοί γιατροί που γνωρίζουν το πρόβλημα του. Βοηθούντος και του δογματικού ΑΚΕΛ ο ανόητος αυτός ανθρωπάκος σκόρπισε όλα τα αποθεματικά της φούσκας του Τάσου και ξόδευε κάθε χρόνο για 5 χρόνια 1.5 δις περισσότερα από τα εισοδήματα του κράτους. Έδωσε δε ο αθεόφοβος μόλις βγήκε στην εξουσία ακόμα και στο Νίκο Σιακόλα επίδομα, το οποίο ο ίδιος επέστρεψε επιδεικτικά και επικοινωνιακά στο κράτος.

Και σαν να μην  έφταναν τα πιο πάνω μας προέκυψε στην εξουσία στις 24/2/2013 άλλος προβληματικός, ο πατριάρχης της διαφθοράς και του ρουσφετιού, Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης (ΝΧΑ), που με το ουίσκι που υπερκαταναλώνει, αμφιβάλλω αν το μυαλό του λειτουργεί περισσότερο από 2-3 ώρες την ημέρα. Είναι γνωστή η πορεία του ΝΧΑ στην πολιτική, σας την ανέλυσα σε προηγούμενα μηνύματα μου. Απλά να σας υπενθυμίσω ότι ο κύριος αυτός το 1974 ήταν δικηγόρος των πραξικοπηματιών, και το 1999 στο ΧΑΚ το κόμμα του ίδρυε επενδυτικές εταιρείες (Όπως και το ΔΗΚΟ) για να κερδοσκοπήσει σε βάρος του λαού. Έκαμνε δε ο ίδιος προσωπικά πολλές χρηματιστηριακές συναλλαγές με το ψευδώνυμο Χρύσανθου για να μην γίνει αντιληπτός. Φοβάμαι ότι ο ΝΧΑ, που από αριθμούς δεν  σκαμπάζει  γιατί τον ζαλίζουν, θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν κράτος.

Τα ΜΜΕ είναι επίσης ένοχα για την σημερινή μας κατάντια, γιατί ποτέ δεν έδωσαν πρόσβαση σε όσους κατέκριναν το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο με το οποίο αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι για αυτό το λόγο που εγώ προσωπικά κατέφυγα στο διαδύκτιο για να επικοινωνώ μαζί σας. Κατά την άποψη μου Καναλλάρχες και Εκδότες είναι ότι πιο βρώμικο υπάρχει στην Κύπρο, γιατί μονίμως τα ‘’παίρνουν’’ για να αναδεικνύουν στην πολιτική ανίκανους και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα τους

Αν μετά και την πτώχευση της Κύπρου δεν υπάρξει τιμωρία των ενόχων κατ’ ευθεία από τους πολίτες( η Δικαιοσύνη είναι υποχείριο των πολιτικών) τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει κράτος για να συνεχίσουν οι άθλιοι να διαπράττουν τα εγκλήματα τους σε βάρος του.

Όμηρος Αλεξάνδρου
Εγκεκριμένος Λογιστής - Ελεγκτής


ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Τ.Κ. 51906,  Τ.Τ 3509
Λεμεσός - Κύπρος

Κύριο Χριστόδουλο Χριστοδούλου
Πρώην Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Λευκωσία,
                                                                                 Με Ταχυδρομείο, με φαξ και μεemail
Λεμεσός, 25 Σεπτεμβρίου 2007

Κύριε,

Θέμα: Τα εγκλήματα των τραπεζών και ο ρόλος του ΧριστόδουλουΧριστοδουλου

Αγαπητέ Κύριε Χριστοδούλου,

Εν όσο ήσασταν ακόμη Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας σας ασκήσαμε έντονη κριτική (επιστολές26/7/2005,22/08/2005,02/02/2006, 04/07/2006), για τον ρόλο και την στάση σας έναντι των εμπορικών τραπεζών σε σχέση με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου καθώς επίσης και για την ασύδοτη χρηματοδότηση του κατασκευαστικού τομέα και την αλματώδη αύξηση της πιστωτικής επέκτασης από υπερβάλλουσα ρευστότητα που προέρχεται κυρίως από τα ρώσικα κεφάλαια 

Κατά την ημέρα της αποχώρησης σας από την Κεντρική Τράπεζα στις 26/4/2007 και σε δηλώσεις σας μεταγενέστερα στο τύπο, μας είπατε πολλά και διάφορα συνταρακτικά στα οποία όμως, όταν είσαστε ακόμη εν ενεργεία, για ευνόητους λόγους, δεν τολμούσατε να κάνετε καμία αναφορά:

Είπατε επί λέξη:

1.<< Πολιτειακοί αξιωματούχοι και Εκτελεστικοί Πρόεδροι τραπεζών παρότρυναν το 1999 -2000, χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού προς την  αντικειμενική πραγματικότητα, τον κόσμο να συνεχίσει να επενδύει στις μετοχές των τραπεζών, τις οποίες έκριναν πολύ ελκυστικές, μέχρις ότου ήρθε η κατάρρευση και η καταστροφή των πτωχών και αδυνάτων, χωρίς κανένας μέχρι σήμερα να έχει αναλάβει τις ηθικές και υλικές ευθύνες και να υποστεί τις ποινικές συνέπειες για τις τρισάθλιες υπαίτιες πράξεις και παραλήψεις του.>>

2. << Όταν ανάλαβα Διοικητής τον Μάιο του 2002 ήταν τραγική η κατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος. Συγκεκριμένα διαπίστωσα ότι οι τράπεζες κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας είχανπαραχωρήσει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για αγορά μετοχών ύψους £600 εκατομμυρίων και σε μερικές περιπτώσεις χωρίς καν να υποβληθεί γραπτή αίτηση από συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο ή να εξετασθεί υποβληθείσα αίτηση από τα αρμόδια όργανα της τράπεζας.>>

3. << Χωρίς υπερβολή, το τραπεζικό μας σύστημα, τελώντας υπό το βάρος των τεράστιων ποσών των επισφαλών δανείων της χρηματιστηριακής θεομηνίας βρισκόταν, όταν ανέλαβα Διοικητής, σε τραγική κατάσταση.>>

4.<< Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέραν των ανωτέρω ασυδοσιών, μερικές Διοικήσεις τραπεζών, ενεργώντας παρατύπως και αυθαιρέτως, είχαν επενδύσει σημαντικό μέρος των αποθεμάτων των ταμείων προνοίας στις δικές τους μετοχές. Ως αποτέλεσμα, τα ελλείμματα στα εν λόγω ταμεία των τριών μεγάλων τραπεζών κατά την 31/12/2002, ανήρχοντο στο συνολικό ποσό των £ 135 εκατομμυρίων.

5.<< Έτσι η σημαντική ανεπάρκεια στις προβλέψεις, που είχε παρουσιαστεί κατά την περίοδο 2000-2002, τερματίστηκε και η εσφαλμένη εικόνα, που δινόταν από τη συγκάλυψη της θλιβερής πραγματικότητας με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους, ανατράπηκε και αποκαταστάθηκε η τάξη και η αντικειμενική πραγματικότητα.>>

Αγαπητέ μας Χριστόδουλε, πριν από λίγες μέρες ο υποφαινόμενος, εκ μέρους του Συνδέσμου μας, επικοινώνησε τηλεφωνικώς 3 φορές με το γραφείο της θυγατέρας σας, όπου τώρα όπως αντιλαμβανόμαστε δραστηριοποιήστε, αλλά αρνηθήκατε να μας μιλήσετε για να μας δώσετε κάποιες εξηγήσεις για τα όσα συνταρακτικά αναφέρετε πιο πάνω.

Ο λόγος που αρνηθήκατε φυσικά να μας μιλήσετε είναι προφανής και δεν διαφέρει από το λόγους που έχει τόσο ο Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος όσο και ο εγκάθετος του Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης. Δυστυχώς, όλοι εσείς που τώρα κάνετε τις αθώες περιστέρες, είσαστε με το υπόλοιπο διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο οι κύριοι συντελεστές του εγκλήματος του ΧΑΚ και της φούσκας των ακινήτων.

Όταν ακόμη ήσασταν εν ενεργεία Διοικητής της Κεντρικής βολευόσασταν και σιωπούσατε για να εξυπηρετήσετε τόσο τα δικά σας συμφέροντα όσο και τα συμφέροντα του αμαρτωλού κατεστημένου, τώρα που την κάνατε και εσείς γίνατε λαλίστατος και καλός πατερούλης. Θα σας υπενθυμίσουμε όμως μερικές από τις δικές σας αμαρτίες όταν ήσασταν ακόμη Διοικητής.

  1. Κλείσατε τα μάτια στα £148. εκατομμύρια που συγκεκριμένη τράπεζα δάνεισε παράνομα για παράνομη αγορά ιδίων μετοχών πρώτης έκδοσης που είχε σαν αποτέλεσμα την χειραγώγηση  των τιμών των μετοχών της.

  1. Κλείσατε τα μάτια όταν μεγαλοδικηγόρος, συγγενής Διοικητού μεγάλης τράπεζας, εισέπραττε από την τράπεζα αυτή, υπό την παράτυπη νομική και διοικητική του ιδιότητα £1800.000, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τον σκοπό για τον οποίον, το ποσό αυτό πληρώθηκε.(Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ένα τέτοιο μεγάλο ποσό πιθανόν να είχε διοχετευτεί στο γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα) 

  1. Για να βελτιώσετε την θλιβερή και ψεύτικη εικόνα που έδειχνα οι λογαριασμοί των τριών μεγάλων τραπεζών, θυσιάσατε τους επενδυτές και τα δίκαια τους και δώσατε γραπτές οδηγίες στις τράπεζες το 2004 να στραφούν δικαστικά εναντίον των καταδολιευθέντων επενδυτών για να εισπράξουν τα παράνομα δάνεια που δόθηκαν για επενδύσεις στο ΧΑΚ το 1999-2000.

  1. Επιτρέψατε την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και αφήσατε τις τράπεζες να κερδοσκοπήσουν χρηματοδοτώντας ασύδοτα τον κατασκευαστικό τομέα και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η Κύπρος να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και η κάθε κουτσή Μαρία να βαφτίζεται εργολάβος και να γεμίζει την Κύπρο με επικίνδυνες κατασκευές.

  1. Μείνατε αδρανής μαζί με το υπόλοιπο κατεστημένο στο ανεξέλεγκτο ξεπούλημα της ελεύθερης Κυπριακής γης στους ξένους. Η Μάλτα και ακόμη η τεράστια σε σχέση με την Κύπρος Πολωνία, έβαλαν περιορισμούς στην αγορά γης από τους ξένους, εδώ, όπως συνήθως συμβαίνει ... Πωλείται Πατρίς.

  1. Σας κατηγορούν ακόμη ότι εν όσο είσαστε ακόμη Διοικητής της Κεντρικής, ιδρύατε μαζί με την θυγατέρα σας εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες σπουδών Banking  και υποχρεώσατε τις τράπεζες και τους υπαλλήλους των να συμβληθούν μαζί με την εταιρία της θυγατέρας σας. Και μια που μιλάμε για θυγατέρες και υιούς, θυμηθήκαμε ότι το δικηγορικό γραφείο που κυνηγά τους επενδυτές στα δικαστήρια για λογαριασμό της πρώην Κυπριακής και νυν αραβοαμερικάνικων συμφερόντων Λαϊκής Τράπεζας, για τα παράνομα δάνεια του ΧΑΚ, δεν ανήκει στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, αλλά στα παιδιά του ..... άρα αθώος όπως και εσείς .... έλεος πια.

Με βάση τα πιο πάνω, αγαπητέ μας Χριστόδουλε, δεν μας πείσατε ποτέ για τις αγνές σας προθέσεις ούτε όταν ήσασταν στη θέση του Διοικητή, αλλά ούτε και όταν παραιτηθήκατε και κάνατε τις πιο πάνω απίστευτες παραδοχές. Σε μια ευνομούμενη χώρα και όχι σε μια Μπανανία, όπως είναι η Κύπρος, μετά από τέτοιες δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επεμβαίνουν  αμέσως αυτεπάγγελτα και διώκουν όλους αυτούς στους οποίους αναφέρεστε και δεν τους συγκαλύπτουν με αντάλλαγμα την διατήρηση της θέσης τους και όχι μόνον.

Μπορεί τέλος αγαπητέ Κύριε Χριστοδούλου ο εγκάθετος του Προέδρου Παπαδόπουλου, Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, να κήρυξε τελικά όλους τους κοινούς εγκληματίες και κλέφτες του ΧΑΚ αθώους, μπορεί όλοι αυτοί οι ‘’αθώοι’’ χωρίς ίχνος ντροπής να εξευτελίζουν τους επενδυτές καθημερινά  στα δικαστήρία, αλλά ας μην ξεχνάνε όλοι αυτοί, ότι όλα εδώ πληρώνονται.

Κατά τα άλλα να μας ζήσετε όλοι και να σας χαιρόμαστε. Εσάς έχουμε γιατί εσάς αξίζουμε να έχουμε. Άμα η Κυπριακή Μπανανία, που κατηγορείται από όλους τους ξένους, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Υφήλιο, βρει ποτέ την ελευθερία της, να μου σφυρίξετε κλέφτικα.


Με εκτίμηση

Για Σύνδεσμο Επενδυτών ΠΑΣΕΧΑ



Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου