Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡ

ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ! Οι άνθρωποι είναι αναίσχυντοι. Το σόϊ τους βολεύουν ακόμη και σήμερα που έχουν σμπαραλιάσει τα πάντα!

Μεγάλη κουβέντα περί οικογενειοκρατίας γίνεται τώρα τελευταία στη ΔΗΜΑΡ,
 καθώς παρατηρείται η προώθηση θυγατέρων και αδελφών στον κρατικό 
μηχανισμό.

Εδώ και... μερικές ημέρες, η Κουμουνδούρου μέσω της εφημερίδας «Αυγή» 
ανέδειξε το διορισμό τηςθυγατέρας του Φώτη Κουβέλη, Μαρίας, ως μέλους 
της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Εντωμεταξύ, χθες, 
ανακοινώθηκε ότι, κατόπιν υπόδειξης της ΔΗΜΑΡ, τον ΕΦΕΤ αναλαμβάνει ο 
ΔΗΜΑΡίτης Γιάννης Τσιάλτας, ο οποίος τυγχάνει αδελφός της Σοφίας Τσιάλτα,
 κεντρικού στελέχους του κόμματος και υποψήφιας βουλευτού στον Πειραιά.

Βεβαίως, η αρχή έγινε με τη συγκρότηση της κυβέρνησης: Μπορεί 

ο «κομματάρχης» της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα, Γιάννης Σκοπούλης να μην 
κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής (λόγω μιας «τσιριμόνιας» του εκλογικού 
νόμου στην τρίτη κατανομή των εδρών βάσει αδιάθετων υπολοίπων), ωστόσο 
η αδελφή του, Φωτεινή Σκοπούλη, προτάθηκε και ανέλαβε τη θέση της 
υφυπουργού Υγείας…

(matrix24.gr)


ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ...

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΟΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΕ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΑΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΔΕ ΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΓΙΑ 1 ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ;ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΕΞΕΙ ΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙ ΜΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΕΤΗ;ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Ανώνυμος είπε...
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ ΤΟΥ 1965 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΙΡΙΜΩΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΛΙΤΖΕΣ ΣΕΡΒΙΣ.Ο ΓΛΕΖΟΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ;
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΔΑ
 ΣΤΗΝ ΕΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1964.Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΝΑ ΜΗ ΑΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ
ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;ΠΟΣΟΙ ΒΟΛΕΥΘΗ- ΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩ ΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ;ΑΥΤΟ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙ



Σόιμπλε προς Τσίπρα: Καμία... εναλλακτική

Πολιτική

soimple tsiprasΣυνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είχε πριν από λίγο στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.
«Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ... εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί», δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή του υπουργείου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η λιτότητα δεν βγάζει πουθενά, ενώ έθεσε στον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας και μία σειρά από άλλα θέματα, δεδομένου ότι η συνάντηση κράτησε τελικά μία ώρα και όχι μισή όπως ήταν προγραμματισμένη.
Ειδικότερα, επισήμανε στον κ. Σόιμπλε τον κίνδυνο για την άνοδο του φασισμού και των νεοναζιστικών ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η Ελλάδα και η κοινωνία να βγει όρθια από την κρίση, απαλλαγμένη από τον κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο που οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.
Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης. Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση είχε κανονιστεί πριν από τα Χριστούγεννα σε συνεννόηση με το Αριστερό κόμμα Γερμανίας (Die Linke).

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο Βερολίνο από το Σάββατο όπου είχε μια σειρά επαφών με στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, με διανοουμένους. Επειδή το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό να παρατείνει την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα για μία ή δύο ημέρες.

Ο κ. Τσίπρας, χθες, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, έκανε και πάλι λόγο για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και για αλλαγή πολιτικής και πως η κ. Μέρκελ έχει επιβάλει στην Ελλάδα μια καταστροφική πολιτική λιτότητας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σημερινή συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών επιδιώκει άνοιγμα συνεννόησης με τον πολιτικό κόσμο του Βερολίνου, ενώ μετά από αυτή τη συνάντηση εκτιμάται ότι και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τον κ. Τσίπρα.

«Έχε τους φίλους σου κοντά και τους αντιπάλους σου κοντύτερα», λένε στη Γερμανία κι όπως γράφει σήμερα το Der Spiegel, ο κ. Σόιμπλε ακολουθεί πιστά το ρητό.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το Der Spiegel ο κ. Τσίπρας ανήκει «στους ριζοσπαστικότερους πολέμιους της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα». Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε στη γερμανική αντίληψη που θέλει να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως παρατηρεί το δημοσίευμα.

1 σχόλιο: