Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΈΛΑΧΕ ΣΤΟΝ ..ΕΒΡΟ!


O ANΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΒΆ ΤΟΥ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Και το αναμενομενο!


Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

Το φαινόμενο.

 Την ίδια στιγμή που ο τόπος έχει σχεδόν ερημώσει!
 Η φτώχεια παίρνει διαστάσεις επιδημίας και η κοσοβοποίηση της περιοχής καθόλου απίστευτο να συντελεστεί, όταν πια φτάσουμε στην αποσύνθεσή της... ο κύριος Ναι και  Όχι, ζει στον δικό του προνομιακό κόσμο! 

Χωρίς ίσως (;) να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο... δικό του έργο, με τον κλεμμένο τίτλο  "Έγκλημα και Τιμωρία."
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, με συμπρωταγωνιστή του τον κ.Παπαγεωργίου, που απειλεί με όπλα ακόμα και παιδιά όσων αναζητούν διακαώς μεροκάματο από επιχειρήσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη (βλ. σχετικό δημοσίευμα: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Που θα σοκαρει τους παντες!), προσπαθεί να επιβάλει την...ομηρία των πολιτών, τρομοκρατώντας τους σχεδόν καθημερινά! 

Αλήθεια ποιοι χτύπησαν άγρια τον μαθητή- γιο οικογενειάρχη της Θεσσαλονίκης- που εξέφρασε την επιθυμία του για την λειτουργία των μεταλλίων στην Χαλκιδική; 

Γιατί να μη σκεφτεί  κανείς πως λειτούργησαν αν όχι υποκινούμενοι τουλάχιστον επηρεασμένοι από την προτροπή του "ήρωα" Παπαγεωργίου, που ή χάρη του έφτασε ως στη Θράκη και που ως άλλος ΝΟΝΟΣ, προσπαθεί να στρατολογήσει κάποιους ανόητους για την εδώ... "φαμίλια" του;



Προ διαστήματος λοιπόν, ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας του Έβρου, έκανε ότι μπορούσε με τα όχι του, να αποτραπεί ένα έργο πνοής για την Θράκη και όλη τη χώρα. Ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης!

  Πρόσφατα ωστόσο, διαλαλεί την συμμετοχή του στην επιτροπή! 
Ως αντιπρόεδρος της που "όπως ο ίδιος λέει" δεν θέλει να απεμπολήσει αυτή την ιδιότητα,σηκώνει πια...την άλλη σημαία με το ναι, για τον αγωγό πετρελαίου που κάποτε, τάχα... θα μας κατέστρεφε!

Πως λέμε... Ένα ελαφρύ καφεδάκι ναι και όχι!

Τα στείρα (κατά περίπτωση) όχι του... τελειωμό δεν έχουν.
Όπως σύντομα δεν θα έχουν τελειωμό και οι κολοτούμπες του, που μόλις άρχισαν!

Ως αντιπρόεδρος  στην επιτροπή για τον αγωγό θα μπορεί λέει, να έχει "από μέσα" 24ώρες το 24ωρο ανοιχτά τα μάτια για την σωτηρία του περιβάλλοντος.

Μωρέ μπράβο! 
Άξιος του μισθού του ο κύριος Δήμαρχος!

Γιατί όμως δεν κάνει το ίδιο και για τα Χρυσωρυχεία;

Μήπως το στοίχημα είναι προσωπικό με κυρίαρχο τον εγωισμό;
Μήπως από αρωστημένη ή αδικαιολόγητη εμμονή;
Μήπως...ρωτάω τώρα εγώ... υπάρχει ιδιάιτερος λόγος;
Μήπως υπάρχει πληθώρα επενδύσεων και επομένως δεν χωρά καμμιά άλλη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης;
Κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις;
Κάποιο σχέδιο;
Μήπως για χάρη κάποιας άλλης λογικής, που οι περισσότεροι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε;
Ή μήπως υπάρχει κάτι πιο βαθύ που θα πρέπει να μας ανησυχεί;

Το αναμενόμενο.

Η εκκίνηση της ανάπτυξης σε όποιο χώρο και στο μέτρο του δυνατού!

Σε μια Ελλάδα που πληγωμένη από τα απανωτά χτυπήματα των επιτήδειων εμπόρων της πολιτικής, των δοσίλογων και στην συνέχεια των δανειστών - δυναστών το μόνο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς είναι η εκκίνηση.
Το αυτονόητο που στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε με έστω και μέτριο δείκτη νοημοσύνης!

Το αναμενόμενο και ποθητό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, και την έχει αναθέσει στους ηγέτες - υπηρέτες του!

Φαίνεται πως η δυσκολία των αιρετών από τους Δήμους ως τα υπουργικά και ακόμα μέχρι τα πρωθυπουργικά γραφεία είναι η αδυναμία τους να κατανοήσουν το αυτονόητο!

 Πως επί της ουσίας δηλαδή, μας υπηρετούν και άρα πρέπει να πράττουν ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, του κοινού καλού και να ενεργούν για τήν ευημερία της χώρας. Του λαού της.

Πρέπει να σέβονται το θέλημά του, αντί να τον επιβουλεύονται να τον συμβουλεύονται  και να θυμούνται πως πρέπει να ενεργούν με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, αποτελεσματικά και αποδοτικά!
 Η αλαζονεία, o εγωκεντρισμός, η "ανετίλα"... ο εφησυχασμός αρκετών κυρίως αιρετών – θεσμικών σε επίπεδο δήμων, είναι ιδιαίτερα αισθητά γνωρίσματα και δυστυχώς επικίνδυνα ή καταστροφικά Πράγματι όμως, μπροστά στην περίπτωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, μοιάζουν... με παιδικές ασθένειες! 

Ο κύριος Λαμπάκης αν και θα εντυπωσίαζε τους καλύτερους της έβδομης τέχνης, μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα αποφυγής για πολλούς συναδέλφους του σε όλη τη χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου