Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ..ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΊΡΩΝ!


"Μάχη" εκατομμυριούχων για το "Νησί των Ονείρων"

Άραβες μεγιαστάνες, πάμπλουτοι Ρώσοι επενδυτές, αλλά και πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες φέρονται να"φλερτάρουν" με την απόκτηση του πρώτου ελληνικού νησιού το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία.
Ο λόγος για το καταπράσινο νησί της Ερέτριας, το γνωστό σε όλους 'Νησί των Ονείρων' ή 'Πεζονήσι', το οποίο με την έλευση του νέου χρόνου θα βγει στο σφυρί προκειμένου να βρεθεί ο επενδυτής που θα το μετατρέψει σε έναν πραγματικό τουριστικό παράδεισο.

Ήδη οι Κροίσοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους την ημέρα της δημοπρασίας είναι πάρα πολλοί, με τους περισσότερους, σύμφωνα με την Espresso, να έχουν βρεθεί στην Ερέτρια και να έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του νησιού από τον ίδιο τον δήμαρχο, Βασίλη Βελέντζα.

"Όσοι έχουν δει από κοντά το νησί μας έχουν πραγματικά εντυπωσιαστεί τόσο με την ομορφιά του τοπίου, τις υπέροχες αμμουδιές, καθώς και με τη γεωγραφική του θέση, αφού βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας" αναφέρει στην εφημερίδα Espresso ο δήμαρχος της Ερέτριας.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, που αναλογεί με το κατώτερο ετήσιο μίσθωμα, έχει οριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να καταθέσουν και την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή συμμετοχής, διάρκειας τουλάχιστον μηνών", υπογράμμισε.

Το πανέμορφο νησί, το οποίο εκτός από Νησί των Ονείρων φέρει και την ονομασία Πεζονήσι λόγω της μικρής γέφυρας που έχει κατασκευαστεί και το ενώνει με την Ερέτρια, έχει έκταση περίπου 66 στρέμματα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα λιμενικά έργα, όπως το μικρό αλιευτικό καταφύγιο και ο κυματοθραύστης.

Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Νησιού των Ονείρων αποτελείται από δύο βασικά κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, ενώ ανάμεσα στο πευκοδάσος υπάρχουν διάσπαρτα και 46 bungalows με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται ο επισκέπτης.

Το νησί διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ, πινγκ πονγκ και παιδική χαρά για τους μικρούς φίλους, ενώ έχει επίσης parking 300 θέσεων, εστιατόριο και beach bar.

Επίσης μπροστά από τη θάλασσα έχει χτιστεί το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, το οποίο ενδείκνυται για την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών και δεξιώσεων στον προαύλιο χώρο του.

Το νησί έχει επίσης τη δυνατότητα οργάνωσης μίνι συνεδρίων, καθώς και εκδηλώσεων, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα θεατράκι ανοιχτού τύπου.

"Ως πρώτη ημερομηνία του πλειστηριασμού είχε οριστεί η 29η Νοεμβρίου, την οποία αποσύραμε όμως, καθώς αποφασίσαμε να τον μεταφέρουμε για το νέο έτος, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες που απαιτούνται ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα από πλευράς μας.

Αρχικά είχαμε αποφασίσει να το εκμισθώσουμε για τα επόμενα είκοσι χρόνια, αλλά τώρα συζητάμε να είναι μεγαλύτερο αυτό το χρονικό διάστημα, προς διευκόλυνση του επόμενου επενδυτή", επισημαίνει ο δήμαρχος.

Ιστορικά το Νησί των Ονείρων παραχωρήθηκε στην κοινότητα Ψαριανών από το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τη διάρκεια της επταετίας δόθηκε στον ΕΟΤ, με συντακτική πράξη, για χρήση και εκμετάλλευσή του για τουλάχιστον εβδομήντα χρόνια.

Μετά τη Μεταπολίτευση, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά από ενέργειες του δήμου Ερέτριας, η χρήση και η εκμετάλλευση επιστρέφει στον δήμο μέχρι το 2045, οπότε και εκπνέει η ισχύς της συντακτικής πράξης.

Η κυριότητα δηλαδή αλλά και το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του νησιού ανήκουν αποκλειστικά στον δήμο Ερέτριας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να το νοικιάσει για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί.

Εμείς έχουμε μια ερώτηση: Αυτοί οι έχοντες και κατέχοντες Έλληνες, που στο διάολο ήσαν κρυμμένοι τόσα χρόνια; Την αρπαχτή ..περίμεναν; Στη στιγμή που η Ελλάδα είναι γονατισμένη; Αυτοί κυκλοφορούν ως ΄Ελληνες; Ρωτάμε ..που να τους πάρει ο διάολος ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου