Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σοκάρει η Νικολούλη για δολοφονημένο Γιώργο, Αλόννησο: «Στο νησί βρίσκεται ο δολοφόνος δυο ανθρώπων» 

Τι αποκάλυψε η Νικολούλη για τη δολοφονία του άτυχου Γιώργου στην Αλόννησο;
«Έχουμε ένα θρίλερ… δίνουμε συνέχεια στον Γιώργο από την Αλόννησο που χάθηκε όταν έκανε διακοπές, αλλά έχουμε και ένα νησί που ζει στη σκιά ενός δολοφόνου

Σκότωσε δύο ανθρώπους!» αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη για την αυριανή εκπομπή της, σήμερα που ήταν καλεσμένη στο Happy Day και όλοι στο στούντιο έμειναν άφωνοι!

Το χρονικό της δολοφονίας
Οι διακοπές των δύο νέων στην Αλόννησο, μετατράπηκαν σε εφιάλτη…
Με το που πάτησαν το πόδι τους στο λιμάνι, ξεκίνησε μια περιπέτεια που ξεπερνάει σε φαντασία σενάριο ταινίας θρίλερ.
Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά της ώρας για να σβηστούν κυριολεκτικά, τα ίχνη του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαϊλίδη.
Μάταια η σύντροφός του τον αναζητούσε στη σκοτεινή προβλήτα του λιμανιού. Αντί για το φίλο της, είδε στο τζιπ του λιμεναρχείου τον ταξιδιωτικό του σάκο. Εκείνος άφαντος…
Δύο ερασιτέχνες ψαράδες που τον είδαν τελευταίοι στο λιμάνι, αντί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, το θολώνουν με τη μαρτυρία τους…
Η εκπομπή δέχθηκε βομβαρδισμό μηνυμάτων από γνωστούς του Γιώργου αλλά και αγνώστους, που ζητούσαν βοήθεια για να έρθει στο φως η αλήθεια που κάποιοι στο νησί κρατούσαν καλά κρυμμένη.
Το «Φως στο Τούνελ» ταξίδεψε στο νησί του μυστηρίου και αποκάλυψε νέες μαρτυρίες και στοιχεία που ανατρέπουν τα δεδομένα στην περίεργη αυτή εξαφάνιση.
Όσο το κουβάρι του αινίγματος ξετυλίγεται τόσο φαίνεται ξεκάθαρα πως τη νύχτα της 30ης Αυγούστου 2016, κάποιοι επιτέθηκαν στον άτυχο νέο και ευθύνονται για τον χαμό του.
Ο Γιώργος σε μια κρίση πανικού, έχασε τον κόσμο γύρω του. Με τάσεις φυγής, ανέβηκε σε ένα αλιευτικό σκάφος που βρήκε στο λιμάνι της Βότσης κι έλυσε τα σχοινιά. Εκείνη την ώρα δύο ερασιτέχνες ψαράδες που βρίσκονταν σε ένα φουσκωτό σε κοντινή απόσταση, υπέθεσαν πως είναι κλέφτης και το ένα έφερε το άλλο…
«Τον απώθησα» ισχυρίζεται ο πιο «σκληρός» από τους δύο «κι έπεσε στη θάλασσα. Τον είδαμε να κολυμπάει στο λιμάνι και τον χάσαμε…».
Μάρτυρες που μίλησαν στο «Τούνελ» δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Υποστηρίζουν πως ο Γιώργος χτυπήθηκε άσχημα από τον ένα ψαρά, πριν χαθεί.
Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Διαλυνάς που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» μαζί με τη μητέρα, τον ξάδελφο και φίλους του Γιώργου, είπε χαρακτηριστικά:
«Η αντιεισαγγελέας Βόλου διέταξε συμπληρωματική έρευνα κι έστειλε τη δικογραφία στο Λιμεναρχείο Αλοννήσου.
Κατά την άποψη μας το Λιμεναρχείο δεν μπορεί να χειριστεί την υπόθεση, θα πρέπει να επέμβει η Ασφάλεια Βόλου.
Η Δικαστική Αρχή να αναθέσει την υπόθεση στην Αστυνομία. Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε αναπαράσταση, στην οποία θα κληθούν ειδικοί επιστήμονες, παρουσία της Εισαγγελέως».
Ο δύτης Βαγγέλης Παπατζητζές σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ», μίλησε για τις έρευνες που διενήργησε στην περιοχή του λιμανιού της Βότσης για δεκαπέντε μέρες.
Το επόμενο πρωί μετά την εξαφάνιση του Γιώργου, η θάλασσα αν και ήρεμη ήταν θολή. Τότε βρήκε τη μπλούζα του αγνοούμενου στην είσοδο του λιμανιού. Δεν ήταν γυρισμένη ανάποδα, το σημείο που βρέθηκε δεν έχει ρεύματα και το ρούχο δεν είχε παρασυρθεί.
Τη δεύτερη μέρα των ερευνών, βρήκε τη βερμούδα και το εσώρουχο του, δέκα μέτρα μακριά από εκεί που βρέθηκε η μπλούζα μέσα στο λιμάνι. Ούτε αυτά τα ρούχα ήταν γυρισμένα από την ανάποδη.
Ο δύτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα ρούχα να τοποθετήθηκαν εκεί. Θεωρεί ότι από την αρχή υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις στις έρευνες. Σύμφωνα με τη γνώμη του δεν πραγματοποιήθηκαν σε εύρος στη θαλάσσια περιοχή τις πρώτες κρίσιμες μέρες, καθώς ένας κολυμβητής σαν τον αγνοούμενο, δεν θα μπορούσε να φτάσει μακριά.
Είπε ακόμα πως οι Λιμενικές Αρχές δεν πήραν καταθέσεις απ’ όλους και πως θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση.
Ο γενετιστής κ. Γιώργος Φιτσιάλος σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, αν θα μπορούσε να εντοπιστεί αίμα στα ρούχα του αγνοούμενου, απάντησε πως μπορούν να εξεταστούν με σύγχρονες μεθόδους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Από τη «φυσική πλύση» που δέχθηκαν αφού βρέθηκαν στη θάλασσα, αν υπάρχει αξιοποιήσιμη ποσότητα βιολογικού υλικού, δεν θα είναι ανιχνεύσιμη διά γυμνού οφθαλμού. Θα απαιτηθούν ειδικές τεχνικές».
Τα ρούχα και ο σάκος του αγνοούμενου που βρέθηκαν στη θάλασσα, δεν ερευνήθηκαν από τη Σήμανση.
Δεν εξετάστηκε ούτε το μαχαίρι που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού, βρέθηκε σπασμένο στο σκάφος.
Το παιδί ενός από τους δύο βασικούς μάρτυρες που έδωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, δεν εξετάστηκε. Ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του χτύπησε τον Γιώργο, και «έβγαινε αίμα από το στόμα του».
Ο ένας από τους δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ο «σκληρός» Κρητικός όπως τον περιγράφουν, έδωσε στην κάμερα του «Τούνελ» τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της 30ης Αυγούστου 2016.
Όπως είπε μαζί με ένα φίλο του που διαθέτει φουσκωτό σκάφος, είχαν βγει για ψάρεμα από νωρίς. Μαζί τους ήταν και οκτάχρονος γιος του. Έφτασαν στο λιμάνι κατά τις εννιά το βράδυ. Άφησε το γιο του στο σπίτι, πήρε σουβλάκια και επέστρεψε στο φουσκωτό με σκοπό να βγουν ξανά στα ανοιχτά για νυχτερινό ψάρεμα.
Μόλις ο φίλος του έβαλε μπρος τη μηχανή του φουσκωτού σκάφους, ακούστηκαν φωνές από το καΐκι που ήταν σε κάποια απόσταση. Ένας άγνωστος φώναζε: « Σβήστε τα φώτα και ελάτε κοντά να φύγουμε…»
Αναρωτήθηκαν μεταξύ τους ποιος ήταν και σε τι αναφερόταν. Λίγο αργότερα ο άγνωστος πέταξε ένα σάκο μέσα στη θάλασσα, πήδηξε και ο ίδιος στο νερό και άρχισε να κολυμπάει προς το φουσκωτό τους στο λιμάνι της Βότσης.
Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου