Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ ΣΥΣΤΕΜ... (Ρε Τσίπρα σε αγγελία τον βρήκες;)
μιχαλολιακος

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΠΟΥΖΑΛΑ; ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΚΕΡΙ;ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ό,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ;
Επικίνδυνος για την ΕΛΛΑΔΑ….!
Επίδομα 400 ευρώ για μετανάστες.
Μουζάλας: Θα δώσουμε τόσα χρήματα στους μετανάστες όσα παίρνουν και οι Έλληνες…
Τη δημιουργία κέντρων κράτησης στα νησιά 100-200 ατόμων, ανακοίνωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά τα περιστατικά παραβατικότητας που έχουν σημειωθεί.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή όλων όσων μένουν στην Ελλάδα.
Ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία δομών για τα ασυνόδευτα παιδιά και την ανακατασκευή κάποιων στρατοπέδων, και χώρων φιλοξενίας. Πρόσθεσε δε, ότι λειτουργούν συνολικά 36 δομές που φιλοξενούν από 600 -900 άτομα.
Επιπλέον, προανήγγειλε ότι έως τον Μάρτιο θα καταργηθεί το συσσίτιο στους καταυλισμούς και θα αντικατασταθεί από παροχή μετρητών, που ανά οικογένεια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Μεταξύ άλλων, είπε, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος:
Νησιά: Παραδέχθηκε ότι η κατάσταση με τους εγκλωβισμένους στα νησιά είναι κακή, αλλά επέρριψε όλη την ευθύνη στους δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν στη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας αλλά και μικρών χώρων κράτησης. Στην προσπάθειά του να πει ότι φταίνε και όσοι υπερβάλλουν για την όλη κατάσταση, ο κ. Μουζάλας είπε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για υπερπληθυσμό 2.000 στη Χίο όταν πέρυσι υπήρχε μέρα που περνούσαν καθημερινά 4.000 ή και 5.000. Μόνο που στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι περυσινοί περαστικοί ήταν χαρούμενοι στο δρόμο προς την Ευρώπη, ενώ τώρα ξέρουν πως είτε θα επιστραφούν στην Τουρκία είτε θα μείνουν στην Ελλάδα. Ανήγγειλε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει νέους χώρους για να μοιράσει τον κόσμο και θα επιμείνει παρά τις αντιδράσεις.
Μετρητά αντί συσσιτίου: Ενα από τα σχέδια αφορά την κατάργηση του συσσιτίου και την αντικατάστασή του από μετρητά που θα δίνονται σε κάθε οικογένεια προσφύγων. Ο κ. Μουζάλας τοποθέτησε την εφαρμογή του μέτρου μετά τον Μάρτιο, αν και είπε πως υπάρχουν πολλά θέματα προς διευκρίνιση γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα. «Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια να παίρνει 400 ευρώ και μια οικογένεια προσφύγων ή μεταναστών να παίρνει 500. Αυτός είναι ο ένας όρος. Ο δεύτερος όρος είναι να μοιραστεί το cash σε περισσότερους απ’ όσους είναι δυνατόν ώστε να μην έχουμε μετακινήσεις. Δηλαδή εάν δώσουμε cash στο στρατόπεδο στο Ωραιόκαστρο και δεν δώσουμε στο στρατόπεδο στη Softex, θα έχουμε μετακινήσεις πληθυσμών από το ένα στρατόπεδο στο άλλο», ανέφερε ο υπουργός. Πόσα θα πάρει όμως ένα ζευγάρι και πόσα ένας μοναχικός πρόσφυγας; Από την άλλη πλευρά, με το σύστημα του συσσιτίου, μια οικογένεια 5 ατόμων κόστιζε 870 ευρώ το μήνα καθώς η δαπάνη είναι σταθερή, δηλαδή 5,8 ευρώ κατά κεφαλή και κατά ημέρα. Μήπως λοιπόν το σύστημα αλλάζει για να προκύψει οικονομία με την πτώση από τα 870 στα 400;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου