Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνας ισοβίτης ο νεκρός μετά τη συμπλοκή στη Βαρβάκειο

Ενας 38χρονος άνδρας, ο Θεόφιλος Λαζαράκης, έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Βαρβάκειο αγορά.

Το περιστατικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας. Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του και αφού, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κρύφτηκε πίσω από κτήριο, έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Αυτό επιβεβαιώνουν και τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, μετά τους πυροβολισμούς, ο ένοπλος κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 38χρονος, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο Λαζαράκης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε.
Ο τραυματισμένος 28χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οπού υποβλήθηκε σε εγχείρηση καθώς φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο.
Η προειδοποίηση του δημάρχου Αθηνών Καμίνη
«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς» δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Επεσήμανε ότι «το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να επικροτήσει την αποτελεσματικότητα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου