Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΥΤΟ ΔΑ ΕΛΕΙΠΕ ... ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ... ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ; ΑΛΛΟ ΑΝ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ...ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ!

Βενετία: Ολάντ και Ρέντσι συμφώνησαν για την αξία της «ελευθερίας του Τύπου»


Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο τέλος της ιταλογαλλικής διμερούς συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, συμφώνησαν στη διαπίστωση ότι «η ελευθερία του Τύπου είναι μια εξαιρετική αξία για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες οι οποίοι πιστεύουν στις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Βενετία: Ολάντ και Ρέντσι συμφώνησαν για την αξία της «ελευθερίας του Τύπου»Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «οι αξίες της Ευρώπης είναι και αξίες όλης της ανθρωπότητας», ενώ σε ό,τι αφορά τη Συρία τόνισε ότι «η εύθραυστη εκεχειρία η οποία μπόρεσε να επιτευχθεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.
Κατά τον Ολάντ, «οι μόνες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο τον ISIS».

Από την άλλη, σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης στη χώρα αυτή αποτελεί προτεραιότητα, αλλά πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι Λίβυοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χρόνος στη διάθεσή τους δεν είναι απεριόριστος».
Τόνισε με έμφαση, επίσης, ότι η χώρα του «δεν θέλει να συνθηκολογήσει με μια Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να αποτελείται μόνον από αριθμούς, παραμέτρους και κανόνες», αλλά επιθυμεί «μια Ευρωπαϊκή Ένωση που να απαρτίζεται από αξίες, ελπίδες και ιδεώδη».
Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ιταλός Πρωθυπουργός αποφάσισαν να συναντηθούν στη Βενετία για έναν σημαντικό, συμβολικό λόγο. Είναι η πόλη από οποία καταγόταν η Βαλέρια Σολεζίν. Πρόκειται για την Ιταλίδα ερευνήτρια κοινωνιολογίας, η οποία ζούσε στο Παρίσι και έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου του 2015.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισαν, τέλος, ότι αναλαμβάνουν από κοινού την υποχρέωση να δώσουν νέα ώθηση στην απασχόληση και την ανάπτυξη, θεωρώντας πως πρόκειται για στόχους κύριας σημασίας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου