Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ! ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝΑΙ...ΚΤΗΝΩΔΩΣ!

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Ψυχάρης ξαναχτυπά: Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας και του είπα «όχι»

Ο Ψυχάρης ξαναχτυπά: Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας και του είπα «όχι»
Καλά ρε Τσιπράκο θα κάνεις τον μάγκα στον Ψυχάρη;
Θαρρείς πως είναι σαν τα ροζ τσογλάνια
που σε περιβάλλουν; Μπαρουτοκαπνισμένος είναι..Περίμενε πως θα σε λιανίσει...
΄Αλλωστε αποδείχτηκες ΜΕΓΑΣ ΦΟΥΣΚΑΣ!
΄Οχι βέβαια πως έχει  δίκαιο ο λαδιάρης
Ψυχάρης... Κάθε άλλο. Μα είναι ώριμος ...έχει πολλά γαλόνια ...
ενώ εσύ είναι μόνον αθλητής των καταληψιών και της κουκούλας. Εμείς,
περιμένουμε την πλάκα που ... θα πάθεις! Το πάμε και στοίχημα! 


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.
Μια εβδομάδα μετά το άρθρο για την «Ο ηγέτης, ο εκδότης και η γάτα Ιμαλαΐων» όπου περιέγραφε μυστικές συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα, ο εκδότης «ξαναχτυπά» με διπλό πρωτοσέλιδο.
 

Σε άρθρο του ο Στ. Ψυχάρης υπό τον τίτλο «Τι ζήτησε ο κ. Τσίπρας» υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έκανε παρεμβάσεις ζητώντας αλλαγές στο επιτελείο των εφημερίδων του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Σύμφωνα με τον εκδότη του Βήματος, μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας του ζήτησε να αντικατασταθεί ο διευθυντής των Νέων από δημοσιογράφο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εκδίωξη βασικού σχολιαστή του Mega.
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο Στ. Ψυχάρης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από το 2014 την εκδίωξη του βασικού σχολιαστή του Mega, γιατί «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα».
Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει επίσης «την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής» αλλά και «την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».
Ολο το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη
«Πρέπει ν' αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.
Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.
Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».
Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.
Ετσι οι σχέσεις ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει... διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία...»
Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα
Επίσης στην πρώτη σελίδα του Βήματος υπάρχει άρθρο με τίτλο «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα - Αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη».
Το άρθρο αναφέρεται στον υπ. Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο και περιέχει κατηγορίες της Εισαγγελέως Τσατάνη. «...Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα» φέρεται να της είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή, ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης αναφέρει στην εφημερίδα ότι δεν μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης.


Γεροβασίλη: Ο κατήφορος συνεχίζεται
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έβγαλε ανακοίνωση «απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής» όπως την τιτλοφορεί.
«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».
Η απάντηση Παπαγγελόπουλου
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στο δημοσίευμα του Βήματος τονίζοντας πως «η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της».
Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρει ότι έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον ενημερώνει. Οπως αναφέρει «την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».
Οπως αναφέρει ο υπ. Δικαιοσύνης: «Η κα Τσατάκη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία επικαλείται της επίσκεψης της δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.
Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάκη. Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».
Η καταγγελία της Εισαγγελέως
«Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που χειρίζομαι "παράνομα" στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος. Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου...ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου... και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου» αναφέρει το Βήμα ότι είπε η κα Τσατάνη.
Η εισαγγελέας υποστηρίζει στην αναφορά της ότι πριν από το επίμαχο τηλεφώνημα ζήτησε η ίδια να συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, μετά τις διαρκείς επιθέσεις σε βάρος της στη βουλή, αλλά και τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου περί δικαστικού πραξικοπήματος.
Οπως υποστηρίζει η κα Τσατάνη: «Πιεστικά μου ζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όμως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την αποψή του»
Η αναφορά της εισαγγελέως Τσατάνη κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα έγινε γνωστή η δικανική της κρίση να θέσει στο αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία Βγενόπουλου.


Υπ. Δικαιοσύνης: Οντως διαφωνούσα αλλά δεν την απείλησα
Ο αναπληρωτής υπουργός και πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής, υποστηρίζει ότι πράγματι είχε εκφράσει την διαφωνία του να φύγει η δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και να περάσει στα χέρια άλλου εισαγγελέα, διαψεύδει όμως ότι απείλησε την εισαγγελική λειτουργό.
«Της είπα να μην φοβάται διότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με διώξεις συναδέλφων μου. Για την δικογραφία Βγενόπουλου της είπα πράγματι ότι η νομική μου άποψη ήταν ότι δεν έπρεπε να αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ότι έπρεπε να την επιστρέψει. Ποτέ δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης και ποτέ δεν την ρώτησα για την κρίση της».
Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα σχετικά με τον τρόπο που περιήλθε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο Βγενόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή, αλλά και τον Κώστα Βαξεβάνη τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «συκοφάντη δημοσιογράφο».

Πηγή: Ο Ψυχάρης ξαναχτυπά: Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας και του είπα «όχι» | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/254870/o-psyharis-xanahtypa-ti-moy-zitise-o-tsipras-kai-toy-eipa-ohi#ixzz425l2B8Po

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου