Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ!

Τρομοκρατική επίθεση με 10 νεκρούς και 15 τραυματίες έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, σε μια άκρως τουριστική περιοχή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία, ενώ όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ''οφείλεται σε Σύρο καμικάζι''. 

Οι αρχές δεν έδωσαν το όνομα του δράστη, ωστόσο επεσήμαναν ότι έχει γεννηθεί το 1988 και διερευνούν τις διασυνδέσεις του.
 
Την ίδια στιγμή, από τους τουρκικές αρχές αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι αλλοδαποί, Γερμανοί και Γάλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ δύο από τους 15 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
 
Το γεγονός ώθησε το Γερμανικό ΥΠΕΞ να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε θορυβημένη και τόνισε ότι θα επικοινωνήσει για το θέμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό. 
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και πρόσθεσε ότι Γερμανοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.
"Αυτή τη στιγμή πρέπει να υποθέσουμε ότι και Γερμανοί έχουν τραυματιστεί σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου