Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι Μάσκες Πλέον Εξαφανίστηκαν… Η Τουρκία Συνεργός των Τρομοκρατών στη Συρία

ΣΥΡΙΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…
Για «άμεση υποστήριξη» του Ισλαμικού Κράτους κατηγόρησε την Άγκυρα ο Μπασάρ Τζααφάρι, απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να αναβιώσει την οθωμανική κληρονομιά της αποικιοκρατίας» αναφέρει ακόμη ο σύρος αξιωματούχος, κάτι που όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται από τη ρητή επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να προστατεύσει μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής, ακόμα και αν ζουν σε άλλες χώρες.
Η εμπλοκή της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σύμφωνα με Τζααφάρι, είναι πολύπλευρη, «συμπεριλαμβανομένης της άμεσης συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος Ερντογάν στις επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη των τρομοκρατών.»
Η Άγκυρα, σύμφωνα πάντα με την επιστολή, ουσιαστικά βοήθησε τρομοκράτες να εισέλθουν στη Συρία. Οι τρομοκράτες πέρασαν την αραβική χώρα υπό την κάλυψη πυρών των τουρκικών πυρών.
Στην επιστολή του, ο Τζααφάρι σημειώνει ότι ένοπλες ομάδες έχουν εξαπολύσει «άνευ προηγουμένου τρομοκρατικό πόλεμο» κατά της Συρίας από το 2011, προσθέτοντας ότι οι αντάρτες λαμβάνουν υποστήριξη από τις περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων «του καθεστώτος Ερντογάν» αλλά και άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου