Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΟΡΗΣ...ΑΛΛΑ... ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ...ΜΗΠΩΣ ΈΧΕΙ ΠΑΤΏΣΕΙ, ΌΠΩΣ ΠΑΛΑΙΆ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ; Λέμε δηλαδή...

Μόσχα σε Άγκυρα: «Συλλάβετε τον Τούρκο που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο»

Αίτημα σε αυστηρούς τόνους μετά τις δηλώσεις του δράστη
Μόσχα σε Άγκυρα: «Συλλάβετε τον Τούρκο που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο»

Να συλληφθεί ο Τούρκος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον Ρώσο πιλότο ζήτησε από την Άγκυρα η Μόσχα, περίπου ενάμιση μήνα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού που προκάλεσε «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα εκ μέρους των τουρκικών αρχών για τη σύλληψη του Αλπασλάν Τσελίκ, όπως επίσης και των συνεργών του και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της δολοφονίας του Ρώσου πιλότου» δήλωσε, την Τετάρτη, η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο δράστης είναι ο Αλπασλάν Τσελίκ, ένας υπήκοος Τουρκίας που πολεμά μαζί με τους Τουρκομάνους αντάρτες στη Συρία. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος εμφανίστηκεαμετανόητος για την πράξη του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Ρώσοι βομβαρδίζουν καθημερινά τους Τουρκομάνους, οπότε τα αντίποινα είναι φυσικό δικαίωμα.


Σχολιάζοντας τη συνέντευξη, η κα. Ζαχάροβα υπογράμμισε «την έκπληξη και αγανάκτηση» της Μόσχας όταν είδε ότι «μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες προσέφερε βήμα σε δολοφόνους και τρομοκράτες προκειμένου να κομπάσουν για τα εγκλήματά τους και να προωθήσουν το μίσος εναντίον της Ρωσίας και του ρωσικού λαού μέσω μιας εθνικιστικής ιδεολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου