Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΛΙΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗΣ!


Ρύθμιση Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας Ταφόπλακα στο Άνοιγμα των Κλειστών Επαγγελμάτων! 

Σε Ανοιχτό Πόλεμο με τους Αποφοίτους Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών! Αποκλειστικό Έγγραφο

spyros 3
Απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας Μετά την Παρέμβαση του Σπύρου Πρίφτη!
Οσοι θυμούνται τον Σπύρο Πρίφτη θα έχουν συγκρατήσει στο μυαλό τους την «oδύσσειά » του για να ανοίξει κουρειο στην Κέρκυρα φθάνοντας να στείλει επιστολή μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνες Νομισματικο Ταμειο. Οι Βρυξέλλες είδαν και απόειδαν με την Ελληνικη Γραφειοκρατια και τον αργο
ρυθμο των Μεταρρυθμισεων στο ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων, αλλα και των απαραιτητων μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση ,οπως την Αναγνώριση των Σχολων «Εργαστηρίων Ελευθερων Σπουδων »που εκκρεμεί σχεδόν 30 χρονια απο την λειτουργία τους στην Ελλαδα, και παρόλο που πηραν την υπόθεση στα χέρια τους στέλνοντας ειδικό κλιμάκιο για να δώσει λύση, τα προβληματα-κολλήματα παραμενουν απο την πλευρα του Υπ. Παιδείας και την Κυβερνηση του Συριζα!
Ειναι Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς ο Κερκυραίος κουρέας Σπύρος Πρίφτης ελαβε Aπαντηση απο τον ιδιο τον Προεδρο της Ευρωπαικης Ενωσης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ! Δειτε εδω: iapopsi.gr/%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81/ επισης είχε ανοιχτει επικοινωνια με τους Ολι Ρεν, Μισελ Μπαρνιε, Ματιας Μορς και τον πρώην επικεφαλής της task force, Χόρστ Ράιχενμπαχ, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιμεληθεί του ζητήματος, Αγνοωντας στον φυσικα, και οπως συνηθιζεται για το Ελληνικο κατεστημενο, η οποιαδηποτε Ελληνικη κυβερνηση! Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την άδεια του Σπύρου Πρίφτη είναι ότι με βάση παλαιότερης διάταξεις έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, διοτι ηταν κατοχος πτυχιου απο σχολη ΕΕΣ με το γνωστο προβλημα της μη Αναγνωρισεις των πτυχιων αυτων των Σχολών απο το Ελληνικο Κρατος, και ενω ολα αυτα τα εμποδια θα έπρεπε να εχουν ξεπεραστει με την ανεργια που μαστιζει την Ελλαδα, το άνοιγμα των επαγγελμάτων ακομα και τωρα έχει συμβεί μόνο στα χαρτιά!
spyros4 (1)
Δυστυχως η εκμεταλλευση των χιλιαδων παιδιων με πτυχια απο ΕΕΣ «Κουρεων-Κομμωτων» Συνεχίζεται καθημερινά απο τα διαφορα Επωνυμα και Ανωνυμα Κουρεια-Κομμωτηρια, Εκμεταλευοντας το γεγονος της προυπηρεσιας που χρειαζονται,που φτανει απο 2 εως και 3 χρονια, αμειβουν εκβιαστικα ολα αυτα τα παιδια με το ποσο τον 250 μολις ευρω, οι καταγγελιες που δεχεται ο Σπυρος Πριφτης απο ολους αυτους που πεφτουν θυματα εργασιακης εκμεταλλευσης στο επαγγελμα αυτο,ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο, με τον ανεργο και σε πολυ δυσκολη κατασταση Κερκυραιο Κουρεα να επεμβαίνει με επιστολή του στο Υπ.Παιδείας!
Η Απάντηση του Υπ.Παιδείας δεν ηταν και απο τις πιο ικανοποιητικες για ολους τους κατοχους πτυχίων απο σχολες ΕΕΣ και ανεξερέτος επαγγελματος!
Προτον: Βάσει του Υπ.Παιδείας τα κέντρα ΕΕΣ παρέχουν υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης και πρέπει να έχουν καταθέσει στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιηθεί η άδεια λειτουργίας τους,ωστε να αναβαθμιστουν η τιτλοι σπουδων που δινουν.Ομως τι γινεται με τους κατοχους παλαιοτερων πτυχιων που εχουν αποφοίτηση, και η σχολες τους τοτε δεν ειχαν ενταχθει στον (ΕΟΠΠΕΠ) Εδω ειναι ασαφες!
Δευτερον: Η Αδεια λειτουργιας των ΕΕΣ εχει φυγει απο την Αρμοδιοτητα του Υπ. Παιδειας, και μπορη να ανοιξει ο οποιοσδηποτε Σχολη-ες, ανεξαρτητον κριτηριον, μαλιστα σε επικοινωνια του Σ.Πριφτη με αρμοδιο του Υπ. Παιδειας θετοντας το ερωτημα, πως ανοίγουν αυτες η σχολες, ποιος τους δινει αδεια…..η απαντηση ηταν Αγνοια!!!
Και τα Παραλογα του Ελληνικου Κρατους συνεχιζονται, αφου δεν ξερουν τωρα που ανηκουν πλεον η Σχολες ΕΕΣ, σε ερωτηση του Σ.Πριφτη,γιατι αυτες η σχολες δεν μπαινουν κατω απο την εποπτεια του Υπ. Παιδειας, με υποχρεωτικα κριτηρια που πρεπει να τηρούν βασει του (ΕΟΠΠΕΠ) ωστε να τους δοθει η αδεια λειτουργιας,και να εχουν αναγνωρισμενες σπουδες και πτυχια απο το Κρατος, και να εξαλειφθει το φαινομενο των σχολων που δεν τηρουν τα κριτήρια, με απαγορευση λειτουργιας τους «για να σταματησει το φαινομενο εξαπατησης χιλιαδων παιδιων» Το Υπ. Παιδειας και μετα απο 30 χρονια, καταφερε μολις τωρα «2015-16 να προβεί σε ρύθμιση, που παλι βγαινουν ευνοημενες η Κρατικες σχολες,
και με αποκλειστικη ενημερωση,γνωριζουμε οτι βασει της νεας ρύθμισης που θα αναρτηθει στο Διαύγεια, επανερχονται η προυπηρεσια απο 2 εως 3 χρονια σε διαφορα επαγγελματα σε κατοχους πτυχιων απο ιδιωτικες σχολες! Για ποιο ανοιγμα Επαγγελματων στην Ελλαδα μιλάμε,με το ραβε ξηλωνε της καθε Κυβερνησης που ανεβαινει στην εξουσια!
Η Υπόθεση του κερκυραιου κουρεα Σπυρου Πριφτη εχει απασχοληση και διαφορα ξενα ΜΜΕ :δειτε εδω δημοσιευμα «Στην γερμανική τηλεόραση ARD1» με βιντεο: iapopsi.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 22/ 12 / 2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩN
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Προς: Σπύρο Πρίφτη
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ.- Πόλη: 15180, Μαρούσι
Πληροφορίες: Ιουλία Πύρρου
Τηλέφωνο: 210 3443254
Αγαπητέ κ. Πρίφτη,
Διαβάσαμε προσεχτικά τα ερωτήματά σας σε σχέση με την αναγνώριση των πτυχίων αποφοίτων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.)
Θα θέλαμε αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι βάσει του Ν.4093/12 τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.) μετονομάζονται σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κ.Δ.Β.Μ.1). Τα κέντρα αυτά παρέχουν υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης και πρέπει να έχουν καταθέσει στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιηθεί η άδεια λειτουργίας τους.
Όσον αφορά την άσκηση επαγγέλματος του κομμωτή-κουρέα, αυτό που ισχύει μέχρι και σήμερα σύμφωνα με το Ν.4281/2014, άρθρο 239 είναι :
«Για την άσκηση επαγγέλματος Κομμωτή- Κουρέα απαιτούνται τα παρακάτω:
α) Πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας «Κομμώσεων και Βαφής Μαλλιών» ή Πτυχίο ΤΕΕ Α΄ κύκλου σπουδών της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
β) Πτυχίο ΤΕΕ Β’ κύκλου σπουδών της ειδικότητας « Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
γ) Δίπλωμα Ι.Ε.Κ. επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Κομμωτής Τεχνικός περιποίηση κόμης ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής»
Για τις περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στα ανωτέρω, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σκοπεύει να προωθήσει ρύθμιση για την οποία θα ενημερωθείτε, όταν θα βγει στη Διαύγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου