Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ κ.ΚΟΤΖΙΑ; ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ...ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ;

Νίκος ΚοτζιάςΣφοδρή κόντρα στη Βουλή για την επιστολή του ΥΠΕΞ -αρχηγού της Χρυσής Αυγής να αποκαλύψει την ύπαρξη εγγράφου με το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε από τα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης – και ειδικά στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί «επικίνδυνης» επιστολής – ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισήμανε σε όλα τα κόμματα πως τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είναι βάσει νόμου άκρως απόρρητα». Τόνισε δε ότι δεν είναι δυνατό τα δημοκρατικά κόμματα να ακολουθούν το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα και να λύσουν εσωτερικές έριδες.

Ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε  ότι δεν πρόκειται να καλέσει ξανά την ΧΑ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί τον ευτελισμό των οργάνων ή την υποβάθμιση μιας «πατριωτικής εξωτερικής πολιτικής».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως επέκριναν έντονα την απόφαση του κ. Κοτζιά να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσω επιστολών, και ειδικά για την απόφαση να ζητηθεί και η άποψη της ΧΑ.

«Δεν γίνονται έτσι οι συνομιλίες, λίγη σοβαρότητα από το ΥΠΕΞ δεν βλάπτει», απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας πως τέτοιας σοβαρότητας θέματα θα πρέπει να εξετάζονται από τους αρχηγούς και υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για έγγραφο που δεν είναι καν διαβαθμισμένο για να φαίνεται η κρισιμότητά του έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον κ. Κοτζιά πως «ψεύδεται» στη Βουλή για τα περί απόρρητης επιστολής, με τον υπουργό να απαντά ωστόσο πως τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής είναι εξορισμού και νομικά απόρρητα.

«Πιστεύουμε πως χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα και από το υπουργείο στο χειρισμό αυτών των θεμάτων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ ο Σπύρος Δανέλης σχολίασε ότι επαληθεύονται οι ανησυχίες του Ποταμιού για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, η συζήτηση διακόπηκε μετά από πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, την οποία στήριξε ο κ. Κοτζιάς.

Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε συνέχεια στο θέμα, λέγοντας πως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το κόμμα του από οποιονδήποτε θεσμό, όταν έχει εκλεγεί από το λαό στη Βουλή, και προσθέτοντας πως η ΧΑ αποκάλυψε την επιστολή για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.


Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου