Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΝΙΑ ΛΙΑΓΚΑ

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Rania Liaga

Τι δεν πρέπει να πεις στον άνθρωπο που βιώνει κατάθλιψη ….
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει ένα σημαντικό ποσοστό συνανθρώπων μας στην κατάθλιψη. Ο αγώνας με την ασθένεια αυτή είναι διαρκής και δύσκολος. Δεν υπάρχουν εξωτερικά σημάδια κι αυτό κάνει τη διάγνωση και τη διαχείρισή της ακόμα πιο δύσκολη.
Συχνά και πάντα καλοπροαίρετα σπεύδουμε να δώσουμε συμβουλές χωρίς όμως να γνωρίζουμε τα όχι των ειδικών, οι οποίοι επισημαίνουν:

Μείνε πλάι τους αλλά καλό είναι να μην τους πεις:


I. «Πρόσεχε τον εαυτό σου.»
Η κατάθλιψη δεν είναι απόρροια της παραίτησης του εαυτού μας. Μπορεί ο ασθενής να κάνει και υγιεινή, να κοιμάται σωστά και να φροντίζει άριστα τον εαυτό του. Η φροντίδα είναι εξαιρετικής ζωτικής σημασίας, αλλά δεν αποτελεί θεραπεία για την κατάθλιψη.

II. «Ξέρω πως νιώθεις, το έχω περάσει
Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, έχει άλλα βιώματα και συναισθήματα. Έτσι και η κατάθλιψη χτυπάει τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο.
III. «Μα πως… εσύ φαίνεσαι πολύ καλά!! »

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που υποφέρουν από κατάθλιψη φαίνονται μια χαρά, είναι γελαστοί και περιποιημένοι.

Δηλαδή φαίνονται καλά, αλλά δεν είναι!!

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ....



Με μια σταγόνα αίμα … Κάθε χρόνο η φημισμένη Cleveland Clinic στο Οχάιο, ανακοινώνει εδώ και μία δεκαετία, το top 10 των ιατρικών καινοτομιών της κάθε χρονιάς. Στο top 10, για το 2015, η καινοτομία που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η ανώδυνη εξέταση αίματος. Μία εταιρεία στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια βρήκε τρόπο να πραγματοποιεί ως και 30 βιοχημικές εξετάσεις από μία σταγόνα αίματος, που λαμβάνεται από τα τριχοειδή αγγεία στην άκρη ενός δακτύλου με μια πρακτικά ανώδυνη διαδικασία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διατίθενται μέσα σε λίγες ώρες από την αιμοληψία, ενώ το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο από το συμβατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου