Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ... 


ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΣΤΕΡ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΖΩΕΣ;

Με τις σορούς του τρίχρονου Αϊλάν, του αδελφού του και της μητέρας τους …επέστρεψε στο Κομπάνι ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ο πατέρας του νεκρού αγοριού που έχει γίνει για όλο τον κόσμο το σύμβολο του μαρτυρίου των προσφύγων.
Ο τραγικός πατέρας έθαψε την οικογένειά του στην κουρδική κωμόπολη στη βόρεια Συρία.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της “Τελετής των Μαρτύρων” βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπάνι ή Άιν αλ-Άραμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.
«Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρε 00004000 – να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να  βοηθήσουν τον κόσμο», είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανάρτησε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του.

Η συγκινητική νεκρολογία

Στις σελίδες της εφημερίδας «Sydney Morning Herald» της Παρασκευής, κάποιος αποφάσισε να αφιερώσει λίγο χώρο για να δημοσιεύσει μια νεκρολογία για τον μικρό Αϊλάν, το 3χρονο προσφυγόπουλο που συγκλόνισε τον κόσμο.
Ανάμεσα στις ανακοινώσεις για κηδείες, ήταν ένας σύντομος αλλά συναισθηματικός φόρος τιμής για το αγόρι που πέθανε.
Η νεκρολογία έγραφε:
Αϊλαν,
Δεν σου άξιζε να πνιγείς στα ψυχρά νερά και την ψυχρότητα της ανθρώπινης αδιαφορίας.
Δεν ήσουν ένας μετανάστης. Δεν ήσουν ένας Πρόσφυγας. Ήσουν ένα 3χρονο αγόρι που ήθελε να παίζει με ασφάλεια, μακριά από τις απειλές της βίας και του πολέμου.
Στον Παράδεισο, θα σε φροντίσουν εκείνοι που σε κράτησαν, εκείνοι που σε φίλησαν και εκείνοι που ρίσκαραν τα πάντα με την ελπίδα να φτάσεις με ασφάλεια στην ακτή.
Αναπαύσου εν ειρήνη Aylan Kurdi. Μακάρι ο Θεός να μας συγχωρέσει που σε απογοητεύσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου