Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΎΣΕ ,ΛΕΕΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ...

Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες μέσα σε ραδιοφωνικό στούντιο

Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες μέσα σε ραδιοφωνικό στούντιο

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες μέσα στο ραδιοφωνικό στούντιο όπου εργαζόταν στη βόρεια Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η αστυνομία, η οποία υποπτεύεται πως τα κίνητρα του φόνου είναι πολιτικά.
Ο Γκλέιντσον Καρβάλιου, δημοσιογράφος στην πόλη Καμοσίμ, στην πολιτεία Σεαρά της βορειοανατολικής Βραζιλίας, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από έναν άνδρα ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

«Έφθασαν στην πόρτα του ραδιοφωνικού σταθμού, είπαν ότι ήθελαν να μεταδοθεί κάτι, τους άνοιξαν την πόρτα, είπαν ότι επρόκειτο για επίθεση και ρώτησαν ποιος βρισκόταν μέσα στο στούντιο (...). Αμέσως μετά, το ένα πρόσωπο μπήκε (στο στούντιο) και εκτέλεσε τον Γκλέιντσον με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στον θώρακα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Έρμπερτ Σίλβα.
Ένας μηχανικός ο οποίος ήταν παρών στο στούντιο είναι σώος και αβλαβής.
Ο φερόμενος ως δολοφόνος, ο οποίος έχει αναγνωριστεί, αναζητείται από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σε μια περιοχή που εν μέρει καλύπτεται από έρημο κοντά στην Καμοσίμ, μια πόλη 65.000 κατοίκων.
Το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία συνέλαβε δύο οικείους του φερόμενου ως δολοφόνου και κατέσχεσε το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα.
Μετά τη σύλληψη των δραστών η έρευνα θα επικεντρωθεί στην εξακρίβωση των «πολιτικών κινήτρων» της δολοφονίας και τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της, πρόσθεσε ο Σίλβα.
Μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μετέδωσαν ότι ο Καρβάλιου, ο οποίος ασκούσε έντονη κριτική σε τοπικούς πολιτικούς, είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του λόγω της δουλειάς του αλλά τις είχε αψηφήσει.
Σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα ήταν μια γνωστή προσωπικότητα στην περιοχή που εξέφραζε ανοικτά «πολύ θαρραλέες απόψεις».
Η Βραζιλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση στη Λατινική Αμερική όσον αφορά τις δολοφονίες δημοσιογράφων, μετά το Μεξικό και την Ονδούρα, καθώς στη χώρα αυτή καταγράφηκαν 38 δολοφονίες εργαζομένων σε ΜΜΕ από το 2000 ως το 2014, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).
Στα τέλη του Μαΐου δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν χωριστές έρευνες για τη διακίνηση ναρκωτικών και για την παιδική πορνεία, δολοφονήθηκαν και ο ένας από αυτούς αποκεφαλίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου