Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Σκόπια: Προκλητική διαδήλωση των υποστηρικτών του Γκρούεφσκι

Μια μεγάλη αντι-συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στο κέντρο των Σκοπίων.

Σκόπια: Προκλητική διαδήλωση των υποστηρικτών του Γκρούεφσκι
Η συγκέντρωση που ξεκίνησε, με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρή Μακεδονία», πραγματοποιείται μπροστά από το κτίριο της Βουλής και σε αυτήν μιλάει ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναμένεται να αναφερθεί στις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, θα αναφερθεί ακόμη και στην πολιτική κρίση στη χώρα και αναμένεται να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ ότι με τις ενέργειές του στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη οχτώ αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με ένοπλους Αλβανούς, στις 9 και 10 Μαΐου, στην πόλη Κουμάνοβο.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούν στα χέρια τους σημαίες της ΠΓΔΜ και του VMRO-DPMNE, όπως και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Η κινητοποίηση του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι για την αποψινή συγκέντρωση ήταν τεράστια και οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στα Σκόπια με λεωφορεία, από επαρχιακές πόλεις για να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Η συγκέντρωση αυτή του VMRO-DPMNE, αποτελεί "απάντηση" της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χθεσινή μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Την παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ζήτησε και η βουλευτής του αλβανικού κόμματος DUI, Ερμίρα Μεχμέτι. Το DUI του Αλί Αχμέτι συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση αυτή που ανήγγειλε το VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι «οι αντιδιαδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» και πρόσθεσε πως κάθε φορά που ο Γκρούεφσκι θέλει να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την διεφθαρμένη διακυβέρνησή του, καταφεύγει σε αντιδιαδηλώσεις.( ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου