Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Ξενάγηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (πατάει γκάζι ήδη)

Το εργοτάξιο του «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου, στο φαληρικό Δέλτα επισκέφτηκε σήμερα o υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.
Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ Δημήτρη Χασάπη ξεναγήθηκε στους υπό κατασκευή χώρους, που σχεδίασε ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο, που θα φιλοξενήσουν στη νέα τους στέγη την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Με την ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού, ο Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε παρουσία των υπευθύνων του ΚΠΙΣΝ « Βλέπω μία σύνθεση πραγμάτων που είναι εξαιρετικά σπάνια αν όχι μοναδική. Δηλαδή μία μεγάλη γενναιοδωρία ενός ιδρύματος, μια εντυπωσιακή ανιδιοτέλεια και ένα απολύτως εντυπωσιακό δημόσιο φρόνημα. »
Εντυπωσιακό γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός και την «συνέργεια ανθρώπων διαφορετικών ειδικοτήτων, προσφοράς και γνώσεων σε τόσα επίπεδα ταυτόχρονα».
Το ιστορικής σημασίας έργο, όπως το χαρακτήρισε ο Αριστείδης Μπαλτάς υποχρεώνει την πολιτεία «όχι απλώς να συμμετάσχει σε όλη αυτή τη διαδικασία, με αιχμή την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και να σεβαστεί την εξυπηρέτηση της ολοκλήρωσης του. Θα βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τη λειτουργία του, τη συντήρησή του και τη διάδοση στον κόσμο των δυνατοτήτων που παρέχει».
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τους πόρους για τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ με τέτοιο τρόπο που «θα καταστήσει αυτό το κέντρο ανεξάρτητο από τις βουλήσεις του εκάστοτε υπουργού, έτσι ώστε οι χρηματοδοτήσεις να μην υπόκεινται σε προθέσεις».
Από τη πλευρά του ο Γιώργος Αγουρίδης (μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πρόεδρος του οργανισμού ΚΠΙΣΝ) τόνισε ότι «Υπάρχει μία πλήρη ταύτιση αντιλήψεων για το τι πρέπει να γίνει και πως».
Στη συζήτηση συμμετείχαν
Γιώργος Αγουρίδης: μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πρόεδρος του οργανισμού ΚΠΙΣΝ
Βασίλης Κασκαρέλης: σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Γιάννης Τροχόπουλος Διευθύνων σύμβουλος ΚΠΙΣΝ
Ελλή Ανδριοπούλου: Διοικητική διευθύντρια ΚΠΙΣΝ
Γιάννης Ζερβάκης: Διοικητικός διευθυντής Ιδρυμα Σταυρος Νιάρχος
Θεόδωρος Μαραβέλιας: Διευθυντής τεχνικού τμήματος Ιδρυμα Στάυρος Νιάρχος. Μέλος του ΔΣ του ΚΠΙΣΝ
Στάυρος Ζουμπουλάκης πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Φίλιπος Τσιμπόγλου Γενικός Διευθυντής της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου