Με ένα γκράφιτι που προκαλεί καθώς που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως άλλο Χριστό με απλωμένα χέρια και με την απαραίτητη λεζάντα «Τσίπρους Christ» επέλεξε η εφημερίδα Telegraph για το πρωτοσέλιδό της , κάνοντας αναφορά επίσης στο κείμενο και στον «ταραξία» Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Δεν θα παραδοθούμε: Ο ταραχοποιός Έλληνας υπουργός απειλεί την Ευρώπη με νέο σχίσμα». Αυτός είναι ο τίτλος του κείμενου και παίρνει αφορμή από ένα πρόσφατο άρθρο του υπουργού Ενέργειας σε ελληνικό περιοδικό, στο οποίο κάνει λόγο ακόμη και για Grexit.

Γράφει η Μέιριν Καν για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας: «Οι ελπίδες που προέκυψαν από την ανανέωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας ότι θα σπάσουν το αδιέξοδο των τελευταίων δύο μηνών με τους δανειστές, δέχθηκαν νέο χτύπημα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που δεσμεύτηκε πως η χώρα του δεν πρόκειται να παραδοθεί στους δανειστές της».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως «βαθύ σχίσμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και του ενιαίου νομίσματος». Χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό ως μια δημοφιλή φιγούρα της ριζοσπαστικής Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως επιτέθηκε ανοιχτά στην Τρόικα λέγοντας πως επιθυμεί τον πνιγμό της Ελλάδας και την υποταγή των πολιτών της.
Ακολούθως, αναφέρει πως ο υπουργός Ενέργειας έχει σχέσεις με τη Μόσχα, υπήρξε ένας από τους πλέον αυστηρούς κριτές των σχεδίων της Τρόικας και την κατηγορεί ότι δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα καταπολεμούν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
«Η παρέμβασή του έρχεται εν μέσω των ελπίδων που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα ότι είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία με τους δανειστές που συνίσταται σε μεταρρυθμίσεις και παροχή χρημάτων προς τη χώρα που πλησιάζει στην πτώχευση», αναφέρει το άρθρο.