Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ! ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΤ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ!!!

Νέα πυρά δέχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά από αποκαλύψεις...

δημοσιεύματος της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" για τη δραστηριότητα της συζύγου του , Δανάης Στράτου, σε σχέση με τη χρήση των πολυτελών οικιών που διαθέτει στην Αίγινα και την Πλάκα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σπίτια ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά.
Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση. Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας.
Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια -υπενθυμίζεται ότι αυτό της Αίγινας εκμισθωνόταν σύμφωνα με τη Daily Mail έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα- δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ.
Σημειωτέον ότι η διαδικασία έκδοσης του σήματος του ΕΟΤ δεν είναι ούτε ιδιαίτερα κοστοβόρα ούτε χρονοβόρα.
«Δεν είναι δικά μου τα σπίτια» λέει ο υπουργός
Το «Πρώτο Θέμα» ζητώντας απάντηση από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση γιατί δεν φρόντισε η οικογένεια για την έκδοση του Ειδικού Σήματος, ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα.
Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.
«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Το εισόδημα έχει δηλωθεί στην εφορία»
Στενός συνεργάτης του υπουργού τονίζει στην εφημερίδα ότι πράγματι η εξοχική κατοικία νοικιάστηκε πέρυσι στην Αίγινα, αλλά «το εισόδημα έχει δηλωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σήμα του ΕΟΤ που δεν βγήκε».
Ο λόγος που δεν έχει εκδοθεί το σήμα, κατά τους κύκλους του υπουργού, είναι πως η ιδιοκτήτρια σύζυγός του και οι συνιδιοκτήτες των ακινήτων της, δεν επιθυμούν την αλλαγή της χρήσης των ακινήτων.
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου