Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ...TΡΑΓΚΑ ΣΤΗ BILD

Τράγκας στη Bild: «Δεν θα πάρετε ποτέ τα λεφτά σας πίσω»

tragas1
Είναι ένα είδος Kλάους Κλέμπερ (σ.σ.: ο σημαντικότερος Γερμανός παρουσιαστής ειδήσεων του κεντρικού δελτίου του ZDF) της Ελλάδος. Ο Γιώργος Τράγκας, 66 ετών, είναι παρουσιαστής ειδήσεων της τηλεοράσεως, σχολιαστής του ραδιοφώνου (“Real FM”) και εκδότης του περιοδικού “crash”.
Clipboard00
Να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα παρουσίασε στις σελίδες της τμήμα της 90λεπτης συνέντευξης με τον Γιώργο Τράγκα όπου μεταξύ άλλων σημείωσε στον γερμανό ανταποκριτή ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ασκεί μια πατριωτική πολιτική και ο κύριος Τσίπρας κατά την άποψη του είναι έντιμος και θα τηρήσει ότι συμφωνηθεί τελικά.

Clipboard01
Στην ίδια συνέντευξη ο Γ. Τράγκας  σε ερώτηση που του έγινε περί παξιολόγησης του κυρίου  Γιάνη Βαρυφάκη στο υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε κριτική και θέση, δεδομένου ότι ο κύριος Τσίπρας μαζί με τους συνεργάτες του κάνει τα πρώτα του βήματα στη διακυβέρνηση της χώρας.
Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσιευμένη συνέντευξη στην ηλεκτρονική σελίδα της Bild του Γιώργου Τράγκα
Ενα μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τράγκας μας δέχτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα και μας εξήγησε, γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ήταν καλύτερα να σιωπά συχνότερα και γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ τα δάνεια της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
tragas2
ΒILD: Κύριε Τράγκα, παρακολουθείτε πάνω από 50 χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα σας από την κρίση;
Γιώργος Τράγκας: “Θα είναι δύσκολο. Ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση στην οποία έχουν συνασπιστεί κομμουνιστές και ακραίοι δεξιοί. Είναι άπειρη, δεν έχει εμπειρία διπλωματική, κάνει λάθη. Αλλά δεν ευθύνεται για κανένα σκάνδαλο. Οχι ακόμα τουλάχιστον.”
ΒILD: Ποιά λάθη εννοείτε;
Γιώργος Τράγκας: Ως δημοσιογράφος μπορώ να θίγω τους Γερμανούς πολιτικούς, όπως θέλω. Ως μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, αν ήμουν, όχι.
ΒILD: Εννοείτε τον υπουργό οικονομικών Βαρουφάκη;
Greece's New Finance Minister Yanis Varoufakis
Γιώργος Τράγκας: “O Bαρουφάκης μιλάει πολύ. Τραβάει τις κάμερες, κοιτάζεται στον καθρέφτη ευχαρίστως. Αμφιβάλλω, όμως, αν αυτό βοηθάει στο να κυβερνάς.”
ΒILD: Μήπως είναι απλώς ειλικρινής;
Γιώργος Τράγκας: “H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερπατριωτική, ώστε να αποδεχθεί απλά τους ευρωπαϊκούς όρους, χωρίς να πάρει χρήματα. Η πολιτική της λιτότητας είναι ένα μονόδρομος. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά ουδείς πρέπει να το λέει.”
ΒILD: Σημαίνει αυτό ότι η Ελλάδα λέει ψέμματα στην Ευρώπη;
Γιώργος Τράγκας: “Η Ευρώπη λέει ψέμματα στον εαυτό της, αν νομίζει ότι η Ελλάδα έχει χρήματα. Εδώ δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά. Και δεν θα πάρετε τα λεφτά σας ποτέ πίσω. Από πού άλλωστε; Δεν έχουμε βιομηχανία όπως η Γερμανία, ούτε Mercedes, ούτε BMW, ούτε Bayer. Αν η Γερμανία νομίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της, αν ξεκινήσει κάποτε να εισπράττει σοβαρά τους φόρους, είναι μεγάλο λάθος.
TRAGAS3
ΒILD: Δεν έχουν καμία αξία οι συμφωνίες;
Γιώργος Τράγκας: Φυσικά, εξασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη. Αλλά το ερώτημα είναι αν έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα. Στο τέλος θα μας ελέγχετε ίσως πολιτικά και οικονομικά. Αλλά τα χρήματα σας φύγανε.“
ΒILD: Υπάρχει εναλλακτική;
Γιώργος Τράγκας: “Η Ελλάδα χρειάζεται αέρα για να αναπνεύσει. Οι πολίτες έχουν κουραστεί. Εχουν παραλύσει, είναι όπως τα αυτοκίνητα με σκασμένα λάστιχα. Για ένα μέρος του χρέους πρέπει να δοθεί παράταση προθεσμίας πληρωμής. Και μετά να γίνουν εδώ μαζικές επενδύσεις. Αδράξτε την ευκαιρία, κατασκευάστε τουριστικά κέντρα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη. Χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει.”
Clipboard04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου