Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ... ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ... ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ...ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ για τα νέα ήθη των αθέων που επιβάλλουν στη χώρα!

Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Πολιτικός Όρκος..και πράσινα άλογα!

16:17 | 26 Ιαν. 2015
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ορκίστηκε - με πολιτικό όρκο - νέος πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του πολιτική - συμβολική κίνηση ως πρωθυπουργός, επισκέφτηκε το μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου. 

Στη συνομιλία του με τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία, με δεδομένη τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος. ( ΓΙΑ ΒΊΝΤΕΟ ΕΔΏ> 
http://tvxs.gr/news/ellada/orkistike-neos-prothypoyrgos-o-tsipras
Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του η πλειοψηφία των βουλευτών να αυξηθεί πάνω από 162 (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), προφανώς αναφερόμενος σε στήριξη από το Ποτάμι. «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω», απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους», είπε. Νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τον αρχιεπίσκοπο για να του εκφράσει τον αμέριστο σεβασμό του και να τον  ενημερώσει πως ο όρκος τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολιτικός.  
Η ορκωμοσία Τσίπρα
Πρώτη πρωθυπουργική επίσκεψη στην Καισαριανή
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του πολιτική - συμβολική κίνηση ως πρωθυπουργός επισκέφτηκε μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αγκαλιάζοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και εν μέσω συνθημάτων όπως “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών”, ο Αλ. Τσίπρας, αποχώρησε από την Καισαριανή χωρίς δηλώσεις.
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου