Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΑΝ ΚΟΥΦΟΝ ..ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ http://diktuovip.blogspot.gr/

Η Δοξολογία για τις αλβανικές εθνικές εορτές στην Κορυτσά και η "απαραίτητη" απουσία του Έλληνα Προξένου Ιωάννη Πεδιώτη - Η αλβανική εθνική υπερηφάνεια στον Όμηρο Κορυτσάς!


Όπως  κάθε χρόνο στο Καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στην Κορυτσά, τελέστηκε η Δοξολογία της Σημαίας για τις Αλβανικές Εθνικές εορτές. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτή η εορτή η οποία η πρώτη συνδέεται με την έναρξη της αποκοπής μας από την μητέρα Ελλάδα και η δεύτερη με την έναρξη της δικτατορίας που ήταν η έναρξη του άγριου διωγμού εκ μέρους του κομμουνισμού όλων των ορθοδόξων. 
Απλώς ενημερώνουμε πως έλαβαν μέρος διάφοροι εκπρόσωποι τοπικών αλβανικών αρχών, έλληνες  και ορθόδοξοι που έχουν χάσει την συνείδηση, όπως ο Νομάρχης Ιλύρ Κονόμη και ο Δήμαρχος Σωτηράκη Φίλο αλλά με πρώτο και καλύτερο δίπλα τους, τον Διευθυντή του Μεντρεσέ Κορυτσάς Σαμί Ικίζ (ο Ράμα παρέδωσε σε «οθωμανικού» τύπου παράδοσης φιρμανιού του πιστοποιητικού ανέγερσης του νέου τζαμιού στα Τίρανα) . Ενημερώνουμε επίσης πως,  αυτό που μας ενδιαφέρει  κυρίως, είναι πως φέτος, κατά την τελετή,  ήταν απών ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κ Ιωάννης Πεδιώτης. 
Δεν ξέρουμε τους πραγματικούς λόγους  για τους οποίους δεν ήταν παρών,  αλλά θεωρούμε πως η απουσία του ήταν απαραίτητη και μάλιστα μας κάνει υπερήφανους γιατί βάζει στην θέση τους όλους αυτούς που δεν τίμησαν την εθνική μας εορτή. 
Δίνει μια απάντηση στην αναίδεια και την αχαριστία τους. Ο κ Ιωάννης Πεδιώτης για μας αποτελεί παράδειγμα διπλωμάτη που ξέρει να χειρίζεται και να εκτιμά κάθε κατάσταση, να περνά με υπομονή και σεβασμό της θέσεις μας, αλλά και να έχει την απαραίτητη δύναμη για αντίδραση όταν χρειάζεται. Όλοι οι πολιτικοί και διπλωμάτες πρέπει να πράξουν το ίδιο με αυτή την χώρα. Να βρουν την πυγμή να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια μας και να απαντούν ανάλογα σε κάθε έκφραση αχαριστίας σε όλα έπραξε η Ελλάδα και οι Έλληνες γι’ αυτούς. 
Στα δεξιά δίπλα στον Νομάρχη ο Σαμί Ικίζ Διευθυντής Μεντρεσή Κορυτσάς. 
http://www.pelasgoskoritsas.com

Το σχόλιο μας: Μάλλον λίγο μπερδεμένα μας τα γράφουν οι κύριοι του "Πελασγού Κορυτσάς". Είναι περήφανοι - όπως δείχνουν - για τον κ. Πεδιώτη, αλλά δεν είδαμε να δείχνουν τον ίδιο θαυμασμό για τον προκάτοχο του Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, μέσω του αδερφού ιστότοπου "Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς". 
Είναι φανερό βέβαια ότι πρόσκεινται στην Ομόνοια - ΚΕΑΔ και αναλόγως πράττουν. 
Όμως είναι οξύμωρο να γράφουν όσα έγραψαν στο παραπάνω άρθρο και παράλληλα να προβάλλουν την γιορτή που έγινε στο αλβανο-ελληνικό σχολείο "ΟΜΗΡΟΣ" της Κορυτσάς χωρίς αρνητικά σχόλια. 
Όση ελληνική εθνική περηφάνια νιώθουμε εμείς στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη σοφίτα του ιδιωτικού αυτού σχολείου - που συντηρείται με τα λεφτά του ελληνικού λαού - για τις ελληνικές εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, άλλο τόσο περήφανοι αισθάνονται και οι αλβανοί για την τέλεση της εκδήλωσης στον ίδιο χώρο για τις επετείους της 28ης και 29ης Νοεμβρίου. 
Το πολύ ωραίο της υπόθεσης είναι που ο Ελλαδίτης διευθυντής μιλάει στους μαθητές για τους αγώνες των (αλβανών σύμφωνα με τα λεγόμενα του) παππούδων τους. 
Δηλαδή οι μάπες οι Έλληνες πληρώνουν για να θυμούνται πανηγυρικά οι αλβανοί τα "ηρωικά κατορθώματα" του Ισμαήλ Κεμάλ Μπέη Βλιόρα και του Ενβέρ Χότζα... 

Δείτε αυτό το βίντεο και θα καταλάβετε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου