Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...


ΣΥΝΤΑΞΗ: Τι γίνεται με το ΕΚΑΣ – Δύο σενάρια μείωσης – Αφορά 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Δύο σενάρια έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Εργασίας για την αναδιάρθρωση του ΕΚΑΣ, μέτρο που αφορά 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.
Το πρώτο σενάριο αφορά στη μείωση των δικαιούχων, με μείωση των εισοδηματικών ορίων. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν Τα Νέα, το όριο για το ατομικό φορολογητέο εισόδημα βρίσκεται στις 9.884 ευρώ, ενώ το εισόδημα που προέρχεται μόνο από συντάξεις διαμορφώνεται στις 8.472 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα είχε ζητήσει να τεθεί ο πήχης στις 6.500 ευρώ. Για τις όποιες αλλαγές στα εισοδηματικά όρια θα ληφθούν υπόψη τα φετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν το 2015.
Το δεύτερο σενάριο είναι να μπει φρένο σε όσους συνταξιούχους παίρνουν μαζί με την κύρια σύνταξη πάνω από κάποιο ποσό, πιθανότατα 700 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο – όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες – θα αντιμετωπισθεί και μία από τις χρόνιες στρεβλώσεις του ΕΚΑΣ, όπου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι με την ελάχιστη σύνταξη και το ΕΚΑΣ παίρνουν περισσότερα από συνταξιούχους που έχουν περισσότερα έτη ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου