Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ..ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ..ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΖ!





Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ …ΣΟΦΑ ΤΟΥ: 


 Θεωρούμε  ότι
ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ
δίνει σήμερα για μια ακόμη φορά
τα ρέστα του..
Δείτε το κείμενό του..

***
Θα μπορούσα, λέει,  σε ατέλειωτες
ΩΡΕΣ..
να σας έλεγα  πολλά
για τα ΣΥΝ-ΠΛΗΝ...
της πλαστικης ΑΝΤΙΜΑΧΙΑΣ
Ανδρων και γυναικών...
Μεγαλύτερη ανοησία απ αυτήν δεν υπάρχει...

Τι να ανταγωνιστεί ο βλαξ ο άνδρας;
Ή η μαλάκω ...γυνή;...
Ποιόν; Και γιατί;

Μα δεν χαϊδεύονται;
με τρυφερότητα;
Αυτή την ομορφιά τη ξεχνάνε και...]
σφαλιαρίζονται;

ΤΕΛΙΚΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΑΒΟΙ!


 
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΙΛΑΜΕ;ΤΗ..ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ...ΒΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ..ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ.. ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ:

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό κατατοπιστικό ρεπορτάζ της κ. Ράνιας Λιάγκα για τη “γιορτή”..κατά της βίας έναντι των γυναικών.. Κι άρχισα να ξύνω ευλόγως την κεφαλή μου.
Η βία είναι υπαρκτή κατά των γυναικών από εποχής Αδάμ και Εύας.

Ακόμη και σήμερα μερικοί μουσουλμανικοί λαοί-κυρίως- έχουν την γυναίκα του μπάτσου και του κλώτσου… Περίπου αυτό που πρέσβευαν οι Ρωμαίοι, ότι δηλαδή η γυναίκα είναι resπράγμα, είδος προς χρήση…

Κοντολογής κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά τη γυναίκα… Κι έτσι ακριβώς δημιουργήθηκε και μια αστεία νομοθεσία με κεντρικό άξονα τον άνδρα…που με δικούς του νόμους προσπαθούσε να θωρακιστεί …έναντι των γυναικών…

Σήμερα είναι άλλοι καιροί. Η γυναίκα έχει πάρει τα απάνω της..-και πότε δεν τα είχε άλλωστε;- Οι νομοθεσίες εξωραϊστηκαν και δεν νοείται πλέον στην εποχή μας ανήρ να χειροδικεί κατά της γυναικός, αυτού πανέμορφου πλάσματος, ίσως του ομορφότερου της ζωής…που αξίζει να το χτυπάς μόνο με λουλούδια. Έχω την εντύπωση ή την ψευδαίσθηση… ότι ο άντρας είναι πιο τρυφερός κι αισθαντικός από τη γυναίκα.. Αλλά γιατί χειροδικεί κατά της συμβίας του; Ιδού ο κόμπος!

Όντας γέρος έχω βιώσει πολλά… Ξέρω πολλές αληθινές ιστορίες…Ξέρω ένα παιδί που είπε:

--Ρε πατέρα ..ξέρω πόσο σπουδαίος είσαι… αλλά κατάλαβέ το..είσαι μαλάκας! Πως επιτρέπεις στη μάνα μου.. να σε συμπεριφέρεται έτσι;
--Δεν μπορώ να τη σφαλιαρίσω …να χειροδικήσω. Δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου… Άνθρωπος που αγαπάει.. δεν κάνει τέτοια πράγματα, τέτοιες αποκοτιές! Η σφαλιάρα, η χειροδικία δεν είναι λύση… Υιέ μου…Υιέ μου!.. Όχι δεν είμαι μαλάκας...Ναί αγαπώ την ασεβέστατη μανά  σου προς εμέ μεν..αλλά -ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΕΣΑΙ ΡΕ!...αλλά δεν μπορώ, δεν μου πάει να  χειροδικήσω κατ αυτής!απάντησε ο πατήρ!
Το θέμα είναι τεράστιο κι άλυτο εν πολλοίς επί αιώνων!
Τουλάχιστον σε φιλολογικό…λέβελ…επίπεδο.
Χωρίς να θέλω –προς Θεού- να υπερασπιστώ την ανδρική βία κατά της γυναίκας , επισημαίνω τούτο: Η βία κατά των γυναικών..προκαλείται από τις ίδιες τις γυναίκες… Ναι το ξέρουμε άπαντες! Ταμπουρώνονται πίσω από μερικές αντιλήψεις –μπορεί να είναι κι οι ορθότερες—αλλά βγάζουν έξω από τα ρούχα του … τον φρενοβλαβή αρσενικό..Και ο οποίος, μη έχοντας άλλα όπλα στη φαρέτρα του …αρχίζει και βαράει…Σαχλαμάρας…ασφαλώς..Αλλά βαράει… ενώ μέσα του κλαίει!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :Ναι να χαϊδεύουμε τις γυναίκες μας, τα κορίτσια μας… αυτά τα υπέροχα πλάσματα –λιγάκι παλάβά μεν (κατά την ανδρική σκέψη) – αλλά ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΕ!
Κρατείστε την ψυχραιμία σας …ωρέ…. ΕΣΕΙΣ οι αρσενικοί ..Η σφαλιάρα…δεν οδηγεί πουθενά… Η ΑΓΑΠΗ…ΠΑΝΤΟΥ!..ΣΤΑΘΕΡΌ ΑΥΤΌ!


Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ



(΄Η κατά τη δημοτική..τρέχα γύρευε…
Μα να τρέχεις και να γυρεύεις…ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΕ ΞΕΦΩΤΟ!)
Α, και κάτι που παραβλέπουμε... Οι γυναίκες μοιάζουν ή θέλουν να δείχνουν αδύναμα πλάσματα. Είναι πιο δυνατές από τους αρσενικούς...σε όλα τα επίπεδα...  Γι αυτό και αρσενικοί ποιητάδες έχουν γράψει ύμνους για τη μάνα τους! Αντίστοιχα ποιητικά πονήματα για πατεράδες -αρσενικά- ...δεν υπάρχουν! Τυχαία λέτε; Άλλωστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ είμαστε παιδιά της μανας μας... όχι του πατέρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου