Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ...ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΛΟΓΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ


Κόντρα Περιστέρη με τον σύλλογο αρχαιολόγων για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ... Μετά τον Σλήμαν και Ανδρόνικό...ίσως  η
σπουδαιότερη Ελληνίδα αρχαιολόγος...
Κυρά μας να πας να σκάψεις και στο Διδυμότειχο... Εκεί θα ανατρέψεις
τα 'όσα ξέρουμε για την ιστορία... Δεν το λέμε εμείς, αλλά καθηγητής
Αρχαιολογίας Α.Π.Θ ...που δεν ζει πια!
Μόνοι εμείς απ΄όλον τον τζερτζελέ των ενημερωτικων ΜΜΕ -μέσα και τα ΜΠΛΟΚΣ.. μιλήσαμε για τις άστοχες πλάγιες επεμβάσεις αρχαιολογικών φορέων στο έργο της Αρχαιολόγου κ. Παριστέρη... 
( ΄Αλλος για  να την συμπαρασταθεί... επιστημονικά για τα τα στατικά του τάφου ή τον αγέρα που κυκλοφορεί στον τάφο κ.λ.π. ( ΑΠΘ)
Κι άλλος ...μαλάκας προασπιζόμενος δα το κύρος της Αρχαιολογίας συνιστά η... ενημέρωση να είναι πιο λελογισμένη... ( Σύλλογος Αρχαιολόγων). Άει στο Διάολο πια ΡΕ!

***Και δεν είδατε να κάνουν λόγο για το σημαντικό αυτό θέμα κανένα από τα πουστερλέ μπλογκς ..Ευαγγελάτου, Χατζηνικολάου, SKY, Ζούγκλα, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κ.λ.π.



Κοτσάνα πάνω στην κοτσάνα ...Όλες οι επεμβάσεις για κλάματα! 

Η Αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη  γνωρίζει άριστα τη δουλειά της και τις τεχνικές  υπολεπτομέρειες της ανασκαφής.. Ποίαν χρεία βοήθειας έχει ανάγκη, όταν ξέρει  τι κάνει;
΄Ομως οι φαιδροί του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης... προσφέρθηκαν...δα να βοηθήσουν... για την ψυχή της μάνας τους! Μυρίστηκαν δόξα και μπούκαραν κι αυτοί...να πάρουν κανένα κοκκαλάκι!

Η κ. Περιστέρη  είναι Έφορος Αρχαιοτήτων,δεν είναι Πανεπιστημιακή, δεν είναι καθηγήτρια ..άρα χαλάει τη μαγιά στους τεμπελαχανάδες Πανεπιστημιακούς... Μια μη δική τους ...μη ανήκουσα στο κονγκλάβιο των προφεσσόρων... θα δοξάζετε  εις τους αιώνες, αν τα ευρήματα της Αμφίπολης προκύψουν συγκλονιστικά... ..Καλά ο Σλήμαν ήταν απλώς ένας εμποράκος Κωλογερμανός, ούτε καν αρχαιολόγος, κι όμως χάρις στη φλόγα του... ανακάλυψε την Τροία... ( Να πάτε μωρέ στο σπίτι του επί της Πανεπισημίου 10, που σήμερα είναι Νομισματικό Μουσείο... και να αποθαυμάσετε τους εσωτερικούς χώρους του. Σκέτο παλάτι, πλην όμως απλή κατοικία του Σλήμαν! ΄Ετσι για να δείτε την αισθητική της παλαιά Αθήνας!


Κι αυτοί ,οι καθηγητάδες του ΑΠΘ, θα το παίζουν του μπεκί! Αφόρητη πνευματική κατάσταση... Γι αυτό και βγήκαν από το  σαλιγγαρίσιο κέλεφος τους... Τουλάχιστον να πούν... "Μανδάμ είμαστε κι εμείς εδώ!"...Τουτέστιν "εχέσθη η φορβάς εν τοις αλωνίοις"!

Τους απάντησε ήδη η κ. Περιστέρη... 
Τρίχες είστε εδώ... Είστε... εκεί 
Τα δημοσιεύματά μας είχαν και διεργασίες μεταξύ ανωνύμων αναγνωστών μας: Δείτε τι επισημαίνουν. Φωτίζουν σημαντικά το όλο στόρυ... Το τονίσαμε χθες: Το big boss στην Αμφίπολη είναι η κ. Περιστέρη. Τα λοιπά είναι παραμύθια! ΚΑΤΩ ΛΟΙΠΟΝ οι πουστιές ενδιαφέροντος ..ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ... ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε... Η σκαπάνη της Περιστέρη, μπορεί να είναι και συγκλονιστική, που το ευχόμαστε!
Δείτε δυο σχόλια που λάβαμε ...που λένε πολλά: 

  1. Εγώ ξέρω ότι η κ. Περιστέρη σαν βοηθός του αείμνηστου αρχαιολόγου Δ. Λαζαρίδη, γνώριζε για την ύπαρξη του τάφου από το 1979(!) και κράτησε τόσα χρόνια το μυστικό μέχρι να έρθει η ίδια στα πράγματα, δηλαδή για την πάρτη της...

    Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια που η κ. Περιστέρη απέκρυπτε παράνομα την πληροφορία για την ύπαρξη του τάφου, ο τάφος ήταν στο έλεος κάθε λογής αρχαιοκαπήλων, ντόπιων και διεθνών...

    Αυτά για το ήθος και την φιλο-παρτία (δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος) της κ. Περιστέρη...
    Απάντηση
  2. Μπορεί φίλε μου να έχεις δίκαιο.. ΄Ομως ο τάφος αυτός ήταν πολύ πιο πριν γνωστός και σε πολλούς. Δεν περίμενε υστερόβουλα όπως λέτε η Περιστέρη... Απλά ως δημόσιος υπάλληλος σιωπούσε. Σήμερα βρέθηκαν κάποιοι κυβερνητικοί να συνδράμουν το όραμά της... για ανασκαφή. Τα περί απόκρυψης πληροφοριών δεν ευσταθούν ...διότι η πληροφορία για τον τάφο ήταν γνωστή, αλλά στις αρχαιολογικές υπηρεσίες υπάρχει μια βραδύτητα ως προς την ανάληψη ανασκαφών, διότι αυτές απαιτούν κρατική χρηματοδότηση....η οποία είναι πάντα φειδωλή! Η δε ύπαρξη δεκάδων ξένων Αρχαιολογικών αποστολών ( Αμερικάνων, Γερμανών, Σουηδών , Άγγλων )κ.λ.π. δεν είναι τυχαία... Πληρώνουν αυτοί για να κατασκάπτουν την Ελλάδα... νόμιμα φυσικά κι ότι ανακαλύπτουν συνήθως το σουφρώνουν και μερικά κομμάτια τα πετάνε στην Ελλαδίτσα μας... 
  3. Ρωτήσατε αλήθεια την κ. Περιστέρη, πόσες φορές στο παρελθόν έκανε προς προϊσταμένους της, στην Κυβέρνηση , κρούσεις για την αναγκαιότητα ανασκαφών στην Αμφίπολη; Μην κρίνουμε τόσο επιδερμικά μερικά πράγματα.
  4.  ...΄Ενα παράδειγμα: Ξέρετε ότι στην Παλλήνη υπάρχει μοναδικό νεκροταφείο Μυκηναϊκής εποχής; Το ξέρει η Αρχαιολογική υπηρεσία... Παράχωσε τα ευρήματα και επέτρεψε την ανέγερση πολυκατοικιών πάνω στο αρχαίο νεκροταφείο!, εκεί στη Λεωφόρο Λαυρίου λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα του Σταυρού Αγ. Παρασκευής... Συμπέρασμα: όπου κι αν σκάψεις στον ΄Αγιο αυτό τόπο θα βρείς σπουδαία κατάλοιπα του ελληνικού πολιτισμού..Γι αυτό και η αρχαιοκαπηλία οργιάζει παρ΄ημίν!
  5. Δεν νομίζουμε ότι ο τάφος της Αμφίπολης θα αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης των τσαρλατάνων Ελλήνων του άρπα κόλλα. ... 
    Εκείνο που φοβούμαι... είναι τα ξένα αρπακτικά... που ήδη άρχισαν να επιπίτουν επί της Αμφίπολης ... για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής... Αφού όπως όλα δειχνουν... θα έχουμε να κάνουμε με μια ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου