Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

Στην Επαρχία Αλύκου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος 15 Αυγούστου 2014 !



Στην περιοχή της Μητρόπολης Αργυροκάστρου θα βρεθεί για μία ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης και σε αναγνώριση της συμβολής του στην ανασυγκρότηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του συνεχούς ενδιαφέροντός του για την περιοχή, η Επαρχία Αλήκου και το Επαρχιακό Συμβούλιο θα ανακηρύξουν τον κ. Αναστάσιο «Επίτιμο Δημότη της Επαρχίας Αλήκου». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου στο Αλήκο, έδρα της Επαρχίας.
Ταυτοχρόνως, ο κ. Αναστάσιος, συνεπικουρούμενος από τον οικείο μητροπολίτη κ. Δημήτριο, θα εγκαινιάσει την ίδια ημέρα τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων του χωριού. Το Αλήκο είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής Βούρκου του Νομού Αγίων Σαράντα και η ενορία του από τις σημαντικότερες της Επαρχίας. Ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός είναι χτισμένος στην κεντρική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για βασιλική με τρούλο και περιστύλιο στις τρεις πλευρές του οικοδομήματος, στον κάτω όροφο του οποίου στεγάζεται το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.
Την Κυριακή, 17 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας με το μητροπολίτη κ. Δημήτριο θα εγκαινιάσουν τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κωμόπολη της Κλεισούρας Πρεμετής. Ο συγκεκριμένος πανέμορφος ναός είναι από τους πρώτους που κατασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του κ. Αναστασίου, χωρίς να εγκαινιασθεί μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στο κέντρο της Κλεισούρας, που αποτελεί και έδρα της ομώνυμης Επαρχίας και διαθέτει Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.
ΠΗΓΗ:http://www.halhthinheparxiaaliko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου