Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014


Πουλάει (άρον-άρον) ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τα ακίνητα του

Οποιος περάσει αυτές τις ημέρες από την οδό Φραγκίνη, όπου εδώ και δεκαετίες είναι το πολιτικό γραφείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα δει στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα φαρδύ πλατύ «πωλείται». Δύο ισόγεια μαγαζιά και δύο υπόγειοι χώροι, συνολικού εμβαδού περίπου 200 τ.μ., έχουν βγει στο σφυρί από έναν από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της Θεσσαλονίκης.


Λίγα τετράγωνα πιο κάτω ο προσεκτικός παρατηρητής θα προσέξει και ένα δεύτερο «πωλείται». Αυτή τη φορά πιο λαμπερό και πιο μεγάλο, καθώς το σχετικό πανό φιγουράρει στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος που βρίσκεται σε μια από τις ακριβές περιοχές της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί όπου τα παλιά χρόνια διοργανώνονταν οι πιο μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις της πόλης. Και εκεί όπου εδώ και περίπου σαράντα χρόνια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διέθετε ένα ρετιρέ με θέα τον Θερμαϊκό.

Αλλα τρία ακίνητα ιδιοκτησίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχουν βγει αυτή την περίοδο στο σφυρί. Ενα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο του Ευόσμου και άλλα δύο ακίνητα στο ακριβό Πανόραμα και στο αναπτυσσόμενο Νέο Ρύσιο.

«Ολοι οι ευεργετηθέντες από εμένα, στους οποίους στάθηκα δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, με ξέχασαν με το που αποχώρησα από την πολιτική» λέει με παράπονο στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αυτές τις ημέρες έχει μεγάλα ζόρια.

Και αυτό γιατί το όνομά του μπήκε στον «Τειρεσία» εξαιτίας του ότι ήταν εγγυητής σε επιχείρηση με ανατομικές παντόφλες (όπου ήταν και ο ίδιος συνέταιρος), η οποία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ετσι, για ένα ποσό που πλησιάζει τα 400.000 ευρώ οι τράπεζες του χτύπησαν την πόρτα και ο πρώην περιφερειάρχης αποφάσισε «να ξεπουλήσει την ακίνητη περιουσία του».

Οπως μάλιστα τονίζει δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εγγύηση που του δημιουργεί οικονομικά προβλήματα. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει γονατίσει -όπως και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας- από τα χαράτσια και τις φορομπηχτικές ρυθμίσεις που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια τους ιδιοκτήτες ακινήτων. «Δεν μπορεί να πληρώνει κανείς φόρους που σχεδόν φτάνουν το ετήσιο μίσθωμα που εισπράττει από ένα ακίνητο» λέει χαρακτηριστικά.

Οι επιπτώσεις από τα Μνημόνια επηρέασαν και την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία που έκανε, συμμετέχοντας με την Πατρίδα στις ευρωεκλογές. «Εκεί όπου παλιά βρίσκαμε ενισχύσεις για να κάνουμε μια λελογισμένη προεκλογική εκστρατεία, τώρα ούτε ένα ευρώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε» τονίζει με νόημα.Επιβαρυντικά σε όλα αυτά είναι και τα τεράστια δικαστικά έξοδα που συσσωρεύτηκαν στην πλάτη του. Η προσφυγή στον Αρειο Πάγο, αλλά και η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που οδήγησε στην έκπτωσή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη αποδείχτηκε ιδιαίτερα «αλμυρή», ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό 40.000 ευρώ ως εγγύηση για τα 45άρια. «Τα μάζεψα με χίλια ζόρια» σημειώνει.Προσθέτοντας με εμφανή πίκρα ότι είναι «ο πρώτος πολιτικός που μπήκε στον "Τειρεσία". Κάτι που αποδεικνύει ότι δεν ευεργετήθηκα από τη συμμετοχή του στην πολιτική»...


 Νίκος Οικονόμου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου