Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Από 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου

Μελωδίες του Χατζιδάκι, ύμνοι και «διαμάντια» της Ψαλτικής τέχνης θα κατακλύσουν την Πάτμο

Μελωδίες του Χατζιδάκι, ύμνοι και «διαμάντια» της Ψαλτικής τέχνης θα κατακλύσουν την Πάτμο

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, επιστρέφει τον Αύγουστο και παρουσιάζει  εκδηλώσεις, έξω από τον Ιερό χώρο του Σπηλαίου, εκεί όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή

Με μία αξιοπρόσεκτη πορεία το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, πραγματοποιείται για 14η χρονιά, από την Παρασκευή 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, έξω από τον Ιερό χώρο του Σπηλαίου, εκεί που ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, έγραψε την Αποκάλυψη.

Στο φετινό πρόγραμα συναντάμε ένα διπλό μουσικό αφιέρωμα: με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ελ Γκρέκο και τα 20 χρόνια από τον θάνατο του  Μάνου Χατζιδάκι. Οι συναυλίες  συνοδεύονται από προβολές εικόνων από τα έργα του Ελ Γκρέκο και στιγμιότυπα από τη ζωή του Μάνου. Συμμετέχουν η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Άλκη Μπαλτά.

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, με μαέστρο την Χριστίνα Καλλιαρίδου θα παρουσιάσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο βασισμένα στην θρησκευτική παράδοση. Θα ακουστούν ύμνοι από το σύγχρονο ρεπερτόριο της Ψαλτικής Τέχνης με έμφαση στην κρητική και κωνσταντινουπολίτικη ψαλτική παράδοση. Συμμετέχει η  Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου