Τετάρτη 14 Μαΐου 2014


metanastes

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ  86%
Δημοσκόπηση του Pew Research Center αποκαλύπτει ότι το 86% των Ελλήνων θέλουν λιγότερους μετανάστες στη χώρα τους. Στην Ιταλία, το ποσοστό φτάνει το 80% , στη Γαλλία 57% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 55%.
 Στην περίπτωση της Ισπανίας το ποσοστό διαμορφώνεται στο 47%. Το 40% πιστεύει πως ο σημερινός αριθμός πρέπει να παραμείνει ως έχει, ενώ άλλο ένα 10% δε θα είχε πρόβλημα με περισσότερους ακόμη μετανάστες.
Στη Γερμανία, το ποσοστό εκείνων που θέλουν λιγότερους μετανάστες είναι 44% και στην Πολωνία 40%.

Όπως γράφεται σε δημοσίευμα η έρευνα διεξήχθη τον Μάρτιο και Απρίλιο σε δείγμα 7.022 ενηλίκων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζει την αντίληψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ), το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη.
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης συγκεκριμένα θέματα όπως η αγορά εργασίας, το δημόσιο χρέος και η ανισότητα και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης.
Ο Bruce Stokes διευθυντής του Pew Global Attitudes δήλωσε ότι «εξεπλάγη από τα αποτελέσματα της έρευνας στην περίπτωση της Ισπανίας».
«Δεδομένου ότι η Ισπανία έχει τόσα πολλά προβλήματα με τη μετανάστευση ιδίως μετά την κρίση, έμεινα έκπληκτος με το σχετικά χαμηλό ποσοστό » δήλωσε ο Stokes.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε επίσης ότι η αρνητική αντίληψη για τους μουσουλμάνους είναι χαμηλότερη στην Ισπανία από ό, τι σε άλλες χώρες . Το 46 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν αρνητική άποψη σε σύγκριση με το 49 % των Ισπανών που τους βλέπουν ευνοϊκά.
«Το γεγονός ότι 46% έχει αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους δεν είναι καλό αλλά το ποσοστό είναι χαμηλότερο από ότι στην Πολωνία (50%), την Ελλάδα (53 %) και την Ιταλία (63%)» δήλωσε ο Stokes.
Οι Γάλλοι έχουν καλύτερη άποψη (72 %), ακολουθούμενοι από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου το 64% τους αποδέχεται.
Στην περίπτωση των Ρομά οι Ισπανοί έχουν μια ευνοϊκότερη εικόνα (56 %) από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στον αντίποδα βρίσκεται η Ιταλία, όπου το 85 % του πληθυσμού δεν βλέπει θετικά τη μειονότητα.
Επιπλέον , οι περισσότεροι από τους Έλληνες (70 %) , οι Ιταλοί (69 %) , οι Πολωνοί (52 %) και οι Γάλλοι (52 %) πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για τις οικονομίες των χωρών τους, ενώ αντίθετα στην Ισπανία οι πολίτες είναι σχεδόν διχασμένοι. Το 46% θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πρόβλημα ενώ το 47% θεωρεί πως αντίθετα οι μετανάστες βοηθούν την οικονομική ανάπττυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου