Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ- ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ 

Αστατος προβλέπεται ο καιρός και σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

  • Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και βόρεια 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια οπού πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, σταδιακά στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν κυρίως στα ανατολικά καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: Βροχερός ο καιρός και σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν μπουρίνια | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/153639#ixzz30uVTA0Kh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου