Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΦΙΡΜΑ... ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΑΙΤΙΑ... ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ... ΌΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΆΚΙ ΤΟΥΣ... ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ... τα κονόμησε (έστω από νόμιμες μίζες...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΡΟΙΚΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ! )


papantoniou-0sizigos


“ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ” ΓΙΑΝΝΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ “ΒΙΛΑΕΤΙΑ” ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ


Η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς κράτησε 2,5 χρόνια και επεκτάθηκε σε βάθος δεκαετίας, από το 2000 έως το 2010. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Real News, ο κ. Παπαντωνίου τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε μάχη για να δικαιολογηθεί στους ελεγκτές το ποσό της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ και να μην συμπεριληφθεί στην έκθεση, επιμένοντας ότι πρόκειται για χρήματα που επαναπατρίστηκαν με το νόμο Αλογοσκούφη, άρα έχουν νομιμοποιηθεί. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι όταν έσκασε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός έκανε στην αρχή λόγο για συνωνυμία ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι πρόκειται για χρήματα του πρώην συζύγου της κυρίας Κουράκου, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη και των δύο παιδιών τους. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι η ίδια δεν του είχε αναφέρει κάτι για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως του εξήγησε η κυρία Κουράκου μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας ότι αν γνώριζε την ύπαρξη των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του θα τα δήλωνε στις υποβοηθήσεις δηλώσεις πόθεν έσχες, αφού προέρχονται από προφανείς και διαφανείς πηγές. Ομως και πάλι στη συνέχει ο πρώην υπουργός είχε υποχρεωθεί σε αναδίπλωση τονίζοντας ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κ. Κουράκου, ενώ το υπόλοιπο από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε με την σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες και από τη μητέρα του. Τόνιζε, όμως, ότι είναι σαφές ότι πρόκειται για χρήματα των παιδιών της κυρίας Κουράκου καθώς ο γιος που έχουν αποκτήσει μαζί δεν περιλαμβανόταν στους δικαιούχους του λογαριασμού.
Το θέμα είναι ότι όπως όλα δείχνουν έχουν αρχίσει να ερευνώνται και πρόσωπα κοντά στον Παπαντωνίου που το επίμαχο διάστημα των θητειών του σε νευραλγικά υπουργεία, κάποιοι γνώριζαν ανομίες και εξακολουθούσαν να τις υπηρετούν. (ΜΑΚΕΛΕΙΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου